PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zilele Recoltei 2014 (Galerie FOTO)

Producătorii agricoli sătmăreni își prezintă producțiile din acest an, în Piața 25 Octombrie, la Zilele Recoltei, eveniment organizat de Primăria Satu Mare.

În acest week-end sătmărenii au ocazia de a achiziționa direct de la producători legumele și fructele de toamnă, necesare  în prepararea conservelor, murăturilor și dulcețurilor, dar și de a bea un pahar de vin fiert, a mânca sarmale, mici și alte preparate din carne. Cămara proprie poate fi umplută de borcane cu dulceață sau zacuscă gata preparate, iar producătorii apicoli și cei de plante medicinale au o ofertă bogată în diverse sortimente de profil.

Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă în prezența oficialităților sătmărene, primarul Dorel Coica declarând că în acest an au venit producători și din alte județe chiar și din Ungaria.

Îmi doresc ca sătmărenii să se aprovizioneze astăzi cu cantităţi foarte mari, ceea ce facem astăzi este promovarea producţiei autohtone, îmi doresc ca sătmărenii să consume numai produse din judeţul şi din jurul municipiului Satu Mare”, a spus Dorel Coica.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Satu Mare, Ioan Pop, a afirmat că pe an ce trece numărul participanţilor la Zilele Recoltei este din ce în ce mai mare.

Este momentul în care oamenii pot să îşi prezinte ce au realizat în agricultură într-un an de zile. Nu este puţin lucru, pentru că, după cum bine ştim, agricultura este un sector foarte important pentru judeţul Satu Mare şi România. Depindem foarte mult şi de agricultură, Dumnezeu a ţinu cu noi şi în acest an şi recoltele sunt bune, sunt mari, aşa că mă bucur că sătmărenii vor putea cumpăra produsele ecologice sătmărene. Este o iniţiativă a d-lui primar pentru care îl felicit. Aş vrea ca în perspectivă să fie o sărbătoare a judeţului”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor. 

Zilele Recoltei au parte și de un program artistic popular, pe scena amplasată în piață prestând artiștii sătmăreni Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan, Maria Petca Poptean, Hermina Marc Iluț și mulți alții.