PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Andreea PAUL: De ce tace BOR?

Cer Patriarhiei Bisericii Ortodoxe și consiliului lor de conducere să formuleze o opinie față de dovezile foarte clare că preoții ortodocși se implică deschis în campanie în favoarea lui Ponta, ceea ce pe termen scurt, mediu și lung dăunează nu doar țării, ci inclusiv Bisericii.

Sunt româncă, ortodoxă și votez Klaus Iohannis! Credința mea nu costă și nu-mi poate fi îngenunchiată nici de comuniști, nici de socialiști. Credința mea nu poate fi vândută nimănui pentru nimic în lume.

Ce s-a întâmplat cu Biserica Ortodoxă? Cum e posibil să-l auzim pe PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureșului şi Sătmarului, adresându-se sătmărenilor cu îndemnul ferm de a vota PSD astfel: „În funcţie de câţi mergem duminică la vot, atâta vom primi din partea Guvernului”, într-o înregistrare publică prin intermediul unei televiziuni locale? Votăm noi pentru a primi ei? Nu! Asta înseamnă să ne vindem viitorul. Asta înseamnă mită electorală. Asta înseamnă să-l scoți pe Dumnezeu din Biserică și să-l bagi pe Ponta în locul lui.

Cine va plăti pentru păcatul bisericesc? Dacă Biserica s-a apucat de politică, politicienii ce să facă, să se apuce de popit? A uitat Biserica învățămintele lui Petre Țuțea: „cu stânga nici cruce nu-ți poți face, darămite să conduci o țară?” Cine n-are istorie, n-are viitor.

Biserica politizată este cel mai mare păcat al PSD. Nu există un semn mai categoric al dezmembrării societății tradiționale decât Biserica partizană politic. Biserica ar trebui să fie partizana iubirii, chiar și între oponenții politici. Biserica ar trebui să opteze pentru credință, națiune, tradiții, respect reciproc între diferitele confesiuni religioase într-o Europă unită în diversitate. Nicidecum să facă discriminări grave pe criterii religioase sau etnice tipice secolelor apuse și societăților subdezvoltate.

Îi felicit pe cei care au puterea de a ține calea dreaptă și de a nu se lasă intimidați sau cumpărați. Să știți că sunt și astfel de preoți.

Detalii și înregistrări sinistre: http://www.gandul.info/politica/inregistrare-exploziva-dintr-o-sedinta-psd-planul-de-aranjare-a-alegerilor-prezidentiale-pentru-victor-ponta-13520057