PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Conducerea Județului oferă mii de drapele sătmărenilor de Ziua Națională a României

Consiliul Județean Satu Mare cu ocazia Zilei Naționale a Românie va împărți drapele cetățenilor sătmăreni. Peste 3000 de drapele sunt pregătite, pentru a fi oferite celor care doresc să-l arboreze în data de 1 Decembrie, respectiv de Ziua Națională a României.

Anunțul a fost făcut astăzi de către conducerea Consiliului Județean Satu Mare, în cadrul unei conferințe de presă.

Ca de fiecare dată, în fiecare an i-am obișnuit pe sătmăreni, noi, conducerea Consiliului Județean să împărțim drapele, în momentul în care, pregătim municipiul și județul de Ziua Națională a României. Din momentul acesta, vom împărți drapele tuturor sătmărenilor care doresc să arboreze acest drapel. Cel mai important lucru, este că ne-am dori ca toți sătmărenii să aibă drapelul în inimi și în suflet, pentru asta am demarat această acțiune și să știți, că am observat că de fiecare dată, de 1 Decembrie, parcă sunt mai multe drapele arborate în județ și oraș. Eu zic că așa este frumos, așa este corect și loial față de țara noastră, că vorbim de drapel, că vorbim de stemă,că vorbim de Ziua Imnului Național, toate aceste evenimente pe care județul Satu Mare, Consiliul Județean le finanțează, pentru că considerăm că este important ca tinerii noștri să crească în această generație și să ne respectăm țara. Drapelele sunt aici la Consiliul Județean și îi așteptăm pe sătmăreni să vină să le ridice”, a declarat Adrian Ștef.

Totodată, Adrian Ștef a mai precizat că și în acest an, de Ziua Națională a României va fi arborat drapelul pe clădirea Consiliului Județean Satu Mare.

La rândul său, vicepreședintele CJ, Mircea Govor, a declarat că pentru Consiliul Județean, ziua de 1 Decembrie este foarte importantă și că trebuie cinstită așa cum se cuvine. De asemenea, a menționat că acest ”obicei de suflet cu steagul”  este o inițiativă bună și se așteptă ca în cel mai scurt timp să fie oferite toate steagurile cetățenilor sătmăreni.