Ingrediente:
125 ml (o jumătate cană) ulei
250 g (o cană) zahăr pudră (sau tos)
500 ml (2 căni) apă minerală
10 g praf copt (un plic)
o linguriță bicarbonat de sodiu
o linguriță oțet
2-3 lingurițe esență vanilie (după gust)
500 g faină (3 căni făină pline)
100 g nuci pisate
150 g vișine (sau mai multe)
Mod de preparare:
Într-un bol amestecați uleiul cu zahărul, apa minerală, praful de copt și bicarbonatul stinse cu oțet și esență de vanilie. Mixați până se omogenizează apoi adăugați treptat făina.
Mixați până încorporați toată făina și apoi adăugați nucile și vișinele. Păstrați câteva nuci pentru tapetat prăjitura.
Puneți compoziția într-o tavă de 25-35 cm și dați-o la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru 35 minute sau până trece testul scobitorii.
Lăsați prăjitura la răcit pe un grătar apoi tăiați-o. După preferințe o puteți pudra cu zahar sau cacao. Poftă bună.
Sursa: http: www.bucatariairinei.ro