PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Secțiile de Neonatologie și Obstetrică, reabilitate

inaugurare Obstetrica-Ginecologie (25)Secțiile de Neonatologie și Obstetrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare au fost inaugurate astăzi în prezența conducerii Consiliului Județean, a conducerii spitalului precum și a cadrelor medicale. Viitoarele mămici  vor putea naște în cele mai bune condiții la fel ca și în clinicile private.

Secțiile de la etajul doi al Spitalului Județean Satu Mare au fost reabilitate complet, valoare totală a investiției fiind de 700.000 lei, bani oferiți de către Consiliul Județean Satu Mare. Lucrările de reabilitare de pe secțiile Neonatologie și Obstetrică au constat în reparații și înlocuiri la grupurile sanitare, reparații și înlocuire parțială a instalațiilor electrice, montare tavan casetat, montare pardoseală PVC, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie PVC, a ferestrelor și a ușilor, finisaje interioare și zugrăvirea tuturor saloanelor.

De asemenea, în cadrul secției Neonatologie s-a reabilitat complet bucătăria dietetică, spațiu amenajat acum la înalte standarde, cu respectarea tuturor normelor si circuitelor. Tot în cadrul secției de nou-născuți s-a amenajat o camera de externare a bebelușilor, cu intrare de pe secție și cu ieșire spre hol, accesibilă și tăticilor iar în cadrul secției Obstetrică s-a amenajat o sală pentru pregătire naștere gravide. Secția Obstetrică are 61 de paturi repartizate în 13 saloane, 6 saloane cu 2 paturi, iar restul cu 4 si 5 paturi.

Ca urmare a unui proiect transfrontalier, în valoare de 1.712.000 lei, secția Obstetrică a fost dotată cu aparatură ultramodernă și anume, ecograf multidisciplinar 3D și 4D, videocolposcop, unitate electrochirurgie mono-bipolară cu sigilare vasculară, sistem endoscopic pentru histeroscopie diagnostică și operatorie și rezecție monopolară, sistem endoscopic avansat pentru chirurgie laparoscopică, lampă operație cu camera video, masă operație cu accesorii de obstetrică-ginecologie, aparat monitorizare fetală.

Președintele CJ, Adrian Ștef, după tăierea panglicii inaugurale, a menționat că toate aceste investiții în sistemul de sănătate din Satu Mare se datorează Guvernului Ponta.    

Este o satisfacție de fiecare dată când reușim să mai facem ceva pentru infrastructura de sănătate a județului Satu Mare, pentru că o facem pentru sătmăreni, o facem pentru pacienți și cadrele medicale. Vreau să îi mulțumesc domnului prim ministru Victor Ponta pentru ajutorul pe care îl dă sistemului de sănătate, pentru că fără ajutorul Guvernului Ponta chiar ar fi fost extrem de greu să putem să facem atâtea lucruri frumoase pentru sistemul de sănătate. Din bugetul propriu am alocat bani pentru reabilitarea secțiilor dar  a venit un sprijin privind arieratele din sănătate și totodată avem și o listă trimisă pentru aparatură medicală tot prin grija Guvernului Ponta. Putem să vă asigurăm și eu și vicepreședintele Mircea Govor că nu încheiem aici, vrem să reabilităm, să avem infrastructură nouă și spitale și ambulatorii dotate cu aparatură modernă ca să vină cei din Ungaria la noi să nu trebuiască să mergem noi la ei”, a declarat președintele CJ Satu Mare.

Cu această ocazie inaugurală de la spital, Adrian Ștef face un apel către cetățenii județului Satu Mare.

”Vreau să fac un apel pe această cale și anume, stimați cetățeni ajutorul este din partea Guvernului Ponta, sprijinul a venit din partea primului ministru, eu chiar cred că trebuie să fim atenți să-i sprijinim pe cei care ne ajută și vreau să fac un apel pe această cale , în momentul de față să fim alături de cei care sunt prietenii noștri, de cei care au grijă de nevoile județului Satu Mare și acesta este Guvernul Ponta”, a spus Adrian Ștef

La rândul său, Mircea Govor a declarat că speră ca în următorii doi ani să reușească să reabiliteze toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

”Cu mulți ani în urmă, aici,  probabil cei care au fost și au văzut nu credeau că intră într-o secție a unui spital, era mizerie, construcția era degradată, secția arăta jalnic. Este un moment important să vedem că sistemul de sănătate din Satu Mare evoluează și bineînțeles sper ca în următorii doi ani să reușim nu numai să reabilităm toate secțiile ci și o construcție anexă prin care să putem să transferăm toate secțiile care au nevoie de situații de urgență. Din punct de vedere financiar, după cum a spus și domnul președinte, eu nu vreau să insist pe această cale, să nu creadă cineva că îmi fac publicitate prin Guvernul Ponta, dar vreau să vă spun un singur lucru. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în sistemul de sănătate se datorează banilor pe care i-am primit de la Guvernul Ponta, iar noi am avut grijă să alocăm bani pentru sistemul de sănătate”, a afirmat Mircea Govor.

Exit mobile version