PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cele mai mari defecte ale țărilor din Uniunea Europeană

uniunea europeanaUniunea Europeană are 28 de state membre și, cu toate că spațiul comunitar este destul de prosper, fiecare componentă are un punct slab.

În această listă, realizată de site-ul thrillist.com, pe baza datelor Eurostat, vă prezentăm la ce capitol stau cel mai rău fiecare din cele 28 de țări din Uniunea Europeană.

Începem cu țara noastră, România. Potrivit listei, românii sunt europenii cu cele mai puține cinematografe pe cap de locuitor. 3,8 cinematografe la un milion de cetățeni, mai exact. Chiar și așa, industria cinematografică română a reușit să producă în ultima vreme câteva filme extrem de valoroase, recompensate cu Ursul de Aur, la Berlin, și cu Palm d’Or, la Cannes. Cele mai multe cinematografe pe cap de locuitor (49,2 la un milion de oameni) sunt în Cehia.

Austria are cei mai mulți fumători în rândul tinerilor. Aproximativ 29,4% dintre austriecii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani fumează în fiecare zi.

Belgia e pe primul loc la ambuteiaje. Bruxelles și Anvers sunt orașele cu cel mai prost trafic din lume și sunt ambele în această țară. Vecinii bulgari nu se bucură deloc de libertatea presei. Este pe locul 87 în lume, pe o listă care cuprinde 179 de țări și pe ultimul loc în Europa. Țara cu cea mai multă libertate a presei din lume este, bineînțeles, Finlanda.

Croații nu participă la programul Erasmus. Este drept că țara ex-iugoslavă tocmai s-a alăturat Uniunii, în iulie 2013, iar studenții lor nu au avut prea mult timp să se înscrie în Erasmus. Ciprioții renunță primii la școală, țara din Marea Mediterană având cei mai puțini elevi și studenți de 18 ani din Europa.

Cehii sunt pe primul loc la ”sclavia modernă”, în timp ce danezii au cele mai puține magazine Zara pe cap de locuitor. În Danemarca sunt doar două astfel de magazine de haine.

În Estonia, femeile câștigă cu 27,3% mai puțin decât bărbații, aceasta fiind cea mai mare diferență din Uniunea Europeană. În Italia, bărbații au salarii mai mari cu doar 5,8% decât femeile.

Finlandezii sunt pe primul loc la depresie, în timp ce francezii sunt codași la limba engleză. Germania este țara cu cei mai puțini cetățeni care își dețin locuințele în care trăiesc, în timp ce grecii sunt lideri la datorii externe.

Maghiarii plătesc cel mai mare TVA (taxă pe valoarea adăugată) din Uniunea Europeană, 27%, cu doar trei procente mai mare decât nivelul impus de Guvernul din România.

Irlanda are cele mai multe cazuri de nașteri cu fibroză chistică (1 din 1.800), în timp ce marele defect alitalienilor este evaziunea fiscală. Se pare că autoritățile de la Roma pierd în fiecare an peste 192 de miliarde de euro din impozite neplătite.

Letonia este țara europeană cu cel mai mare procentaj de cetățeni condamnați la închisoare, 305 din 100.000 de locuitori fiind după gratii. Liderul mondial în acest clasament sunt Statele Unite: 716 locuitori din 100.000 fiind încarcerați.

Țara cu cea mai mare rată a sinuciderii din Europa este Lituania, în timp ce luxemburghezii alocă doar 3,15% din PIB către sistemul de educație publică. În Malta este extrem de greu să începi o afacere, țara fiind pe locul 161 din 189 de țări într-un top realizat de Banca Mondială. Birocrația malteză este un coșmar.

În Olanda mor cei mai mulți cicliști în accidente rutiere, în timp ce polonezii sunt într-o criză acută de medici, având cei mai puțini doctori pe cap de locuitor din Uniunea Europeană.

Portugalia are cea mai scăzută rată a natalității, doar 7,9 nașteri la 1.000 de locuitori, în timp ce slovacilornu le place deloc să meargă la vot. Doar 13,05% din cetățeni au participat la ultimele alegeri. Țara cu cei mai zeloși alegători este Belgia, cu 89,64%.

În Slovenia se înregistrează cele mai multe decese din cauza alcoolismului, în timp ce în Spania, educația obligatorie este abandonată de 23,5% din elevi.

Suedia are cele mai puține paturi de spital pe cap de locuitor, în timp ce Regatul Unit al Marii Britanii este lider detașat la consumul de droguri periculoase: amfetamine, ecstasy, LSD și cocaină.

Sursa: greatnews.ro

Exit mobile version