PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Judeţean a trimis “microbuze întregi” de documente la DNA

Microbuze întregi pline de documente au fost trimise de către Consiliul Judeţean Satu Mare la DNA şi celelalte instituţii de control în urma unor reclamaţii depuse de către senatorul Valer Marian şi Sergiu Băbăşan. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că aceste reclamaţii nu se confirmă deoarece instituţia are un aparat profesionist, iar acestea nu fac decât să pună o pată neagră asupra instituţiei.

Adrian Ştef a declarat că reclamaţiile a fost depuse la Poliţie, Parchet, DNA, DGA, şi alte instituţii, au fost trimise documentele solicitate, în mai multe exemplare, fiind mii de pagini.

Reclamaţiile au vizat în general contracte de asfaltări.

Toată lumea aruncă tot felul de mizerii la adresa noastră. Eu am cerut instituţiilor statului să iasă, să spună dacă s-au făcut ilegalităţi sau nu, dar odată trebuie să se termine circul acesta. Am rugămintea să se pună capac la toate acestea. Se va ajunge acolo încât după atâtea sesizări şi reclamaţii colegii mei nu o să mai vrea să facă parte din comisii. Sunt minciuni, îi acuză lumea, n-o să organizăm nimic, stăm. O să se blocheze instituţia şi n-o să mai muncească“, a afirmat vicepreşedintele Mircea Govor.

El a subliniat că situația ar trebui reglementată prin lege, adică să nu se trimită aceleași documente la mai multe instituții, în repetate rânduri, fără niciun rezultat.

Sunt oameni care xeroxează câte un metru cub de hârtie una într-una. Sunt bani care costă, toate materialele costă bani şi oamenii care stau şi le fac. Ar trebui găsită o soluţie legislativă. Toată lumea reclamă. Aşa ar putea să se închidă toate instituţiile statului“, a mai adăugat Govor.

Vicepreședintele a dat asigurări că la Consiliul Judeţan Satu Mare nu se comit ilegalităţi.