PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica vrea demisia lui Geoană și curățenie generală în PSD

Primarul Dorel Coica, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Satu Mare și președinte executiv al filialei județene a PSD Satu Mare a solicitat astăzi în mod public, demisia lui Mircea Geoană din funcţia de senator, el fiind de părere că este necesară o reformă la nivelul întregului partid, astfel încât cei care au probleme cu legea să nu mai fie în faţă.

Primarul i-a criticat dur pe cei excluşi din PSD care au anunţat că îşi fac partid, explicând că “există o frăţie ascunsă între Geoană, primarul almanahe care este, Voicu, generalul care este în puşcărie, Hrebenciuc care este în puşcărie, Iliescu fostul şef al SPP-ului, care au dorit să pună mâna pe PSD“.

În opinia sa cuplul Mircea Geoană – “primarul almanahe care este” Marian Vanghelie, seamănă cu un cuplu comic din istoria cinematografiei, Stan şi Bran. “Diferenţa este următoarea: cuplul Stan şi Bran a făcut oamenii să zâmbească, i-au făcut să se distreze şi au făcut lumea să râdă. Acest cuplu Geoană – Vanghelie s-a făcut de râs în faţa lumii, deci e o diferenţă foarte mare“, a precizat acesta.

El este supărat pe Mircea Geoană şi din cauza faptului că după ce a obţinut funcţia de preşedinte al PSD la nivel naţional a promis că va face curăţeni în partid, inclusiv la Satu Mare, dar nu a făcut acest lucru şi l-a mai acuzat pe Mircea Geoană că a fost promovat de partid în funcţii foarte bine plătite, şi-a urmărut interesul personal şi n-a fost în stare să-şi construiască o casă, locuind tot la stat, de unde este tot timpul amenințat cu evacuarea.

Eu i-aş face o recomandare dlui Geoană: dacă are puţină demnitate, dacă are caracter, aşa cum spune, dacă are bărbăţie, așa cum susține, să-şi depună mandatul de senator, să-l ia pe primarul almanahe, să meargă la Dăbuleni şi acolo poate să ocupe funcţia de preşedinte al asociaţiei crescătorilor de pepeni“, a spus ironic primarul.

În opinia sa, nimeni din PSD nu va adera la acest grup, chiar dacă în partid “sunt şi oameni care n-ar trebui să fie aici, oameni care ar trebuie să-şi vadă de altceva”. El şi-a exprimat convingerea că PSD va rămâne un partid unit, sperând că actuala conducere să facă curăţenie.

Reforma trebuie să înceapă de sus în jos, de la cei care sunt compromişi, care sunt în cercetare, care au dosare penale, care aduc o pată de ruşine pentru imaginea PSD. Trebuie pornită de sus şi dusă până la nivel de organizaţii comunale, toţi care nu ne reprezintă, care nu împărtăşesc ideile noastre, care sunt compromişi  trebuie să plece. Să rămână un partid social corect, flexibil, să aplice ideile europene social democrate“, a mai spus Coica.

Edilul este chiar primul care se oferă să fie analizat în faţa colegilor de partid.

Peste tot se cunosc oamenii care nu au imagine bună la populaţie. Poate ar trebui să încep cu mine, să mă analizez eu, să văd dacă am fost un bun preşedinte, dacă mai pot să fiu un bun preşedinte. Exemplul personal o să-l aplic, dacă colegii mei o să considere că nu am condus foarte bine bineînţeles fac un pas înapoi. Aşa mi se pare corect, lăsăm pe alcineva să vină“, a punctat primarul.

El preferă să deschidă partidul pentru tineri, deoarece “sunt tineri valoroşi, serioşi, te poţi baza pe ei“.