PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PLR oferă pacheţele copiilor din judeţ iar românilor un nou Guvern

Conducerea PLR Satu Mare a susţinut astăzi o conferinţă de presă la sediul partidului, anunţând că oferă copiilor din judeţ circa 1.500 de pacheţele de Moş Nicolae, dar şi că pregătesc un nou guvern şi un buget pe 2015.

Am pregătit cadouri şi am preluat rolul ajutorilor de moşi. Aceste pacheţele încercăm să le înmânăm copiilor care nu au avut aceeaşi șansă ca şi noi, viaţa nu le-a oferit aceeaşi şansă şi vom distribui aceste pacheţele la familii nevoiaşe, copii cu probleme sociale care astfel o să aibă parte de o mică atenţie şi să le aducem un zâmbet pe feţe“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Pacheţelele vor fi distribuite de consilierii judeţenei şi locali în tot judeţul.

Preşedintele PLR Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi, a afirmat că între Moş Nicolae şi Crăciun vor veni în faţa ţării cu un nou Guvern.

Până în 18,19,20, luna aceasta, vom avea cu certitudine şi un nou Guvern şi un nou buget. Programul de guvernare nu se schimbă, rămâne acelaşi, programul USL“, a spus Silaghi.

Deputatul a precizat că s-a lucrat pe două variante de buget, unul cu deficit de 1,4% şi unul cu deficit de 2,1%, declarându-se surprins de noile cerinţe ale FMI ca bugetul să fie construit pe un deficit de doar 0,9%. Silaghi a explicat că 2015 este foarte important deoarece se suprapun două cicluri de finanţare şi ar fi nevoie de o mai puternică susţinere din partea Guvenrului pentru absorbţia fondurilor europene.

În acordul nostru fiscal semnat cu Comisia Europeană avem deficit de 2% sau sub 2%, cu tendinţă de scădere, iar în acordul cu FMI-ul, semnat, parafat, ultra vizat, avem 1,4%. De ce au venit acum cu 0,9% deficit n-aş putea să vă spun, nici care sunt calculele  care stau la baza motivaţiei dânşilor dar pentru România ar fi catastrofal“, a spus deputatul.

Liderul PLR a mai spus că noul partid va avea două ministere, cel mai probabil Economia şi Finanţele.

De asemenea, între sărbători Silaghi așteaptă cu interes finalizarea licitației pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare, programată pe 8 decembrie.