PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Preot condamnat la închisoare pentru înşelăciune

Preot condamnat la închisoare pentru înşelăciune. Preotul greco catolic din Culciu Mare, Ioan Boja, a fost condamnat astăzi la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru înşelăciune.  Sentinţa a fost dată astăzi de către Tribunalul Satu Mare, preotul fiind obligat să plătească şi cheltuielile de judecată dar şi despăgubiri.

Preotul Ioan Boja a intrat în atenţia presei începând cu anul 2009, când împotriva sa au fost depuse mai multe plângeri penale pentru înşelăciune şi cămătărie. Profitând de sutană, el s-a împrumutat de la mai multe persoane, şi nu a mai restituit sumele. În total “omul lui Dumnezeu” ar fi luat în jur de 100.000 de euro. Preotul i-a păcălit pe localnici, reuşind să obţină astfel terenuri, apartamente şi maşini de lux. Pe unii dintre enoriaşi i-a scos efectiv din locuinţe după ce le-a dat bani cu camătă. Victime au fost şi unele din rudele sale.

Acum, preotul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare  în urma procesului pe care l-a avut cu o singură persoană şi o bancă.