PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ziua Naţională a României, sărbătorită cu mare fast la Satu Mare (FOTO& VIDEO)

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită astăzi cu mare fast în municipiul Satu Mare, participând câteva mii de persoane. Organizatorii, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare, au oferit sătmărenilor porții de fasole cu cârnați și au pregătit un program artistic bogat.

Manifestările au început de la ora ora 09:45 cu depuneri de jerbe la busturile lui Mihai Viteazul, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, după care a urmat sfinţirea şi depunerea de jerbe la Troiţa ridicată în memoria Eroilor Neamului.

Evenimentele au continuat cu depuneri de coroane la statuia Dr. Vasile Lucaciu, paradă militară, recitalul Corului de Bărbaţi din Finteuşu Mare.

În Piaţa 25 octombrie a avut loc un spectacol folcloric, startul fiind dat de către interpretul Petrică Mureșan. Din program au mai făcut parte Florentina și Petre Giurgi, Ioan Dordoi și Felix Galan, Maria Petca, Dana și Sergiu Matoșan, Georgiana Marina, Nicolae Mureșan, Marius Ciprian Pop, Veta Biriș, Ansamblul Cununița și Cununița Năzdrăvană, George Negrea, Trupa Harp, Park Folck Grup. Pentru orele serii este programat un concert şi un foc de artificii.

Organizatorii evenimentului au oferit gratuit 3.000 de porții de fasole cu cârnați.