PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma solicită Consiliului Judeţean să publice toate cheltuielile pe site

Consilierul judeţean Adrian Cozma solicită conducerii Consiliului Judeţean să publice pe site-ul instituţiei toate cheltuielile efectuate de la preluarea actualului mandat, din 10 iunie 2012. El a depus un proiect de hotărâre prin care doreşte stabilirea unor reguli pentru achiziţii, chiar dacă acestea nu depăşesc pragurile prevăzute de legislaţia naţională.

Adrian Cozma a explicat astăzi într-o conferinţă de presă că românii au transmis prin votul lor din 16 noiembrie un semnal politicienilor, şi consideră că este nevoie de o transparenţă mai mare, un prim pas fiind publicarea cheltuielilor.

Dorim o altfel de abordare, de politică, pentru că semnalul din 16 noiembrie a fost cât se poate de clar, cred că trebuie să fie avut în vedere şi de către guvernanţii noştri locali. Am depus un proiect de hotărâre privind stabilirea unui regulament intern privind achiziţiile publice directe“, a spus Cozma.

Mai mult, consilierul PNL specifică în proiect că achizițiile directe cuprinse între 100 și 500 de euro să se afișeze pe site-ul instituţiei pentru a putea participa mai multe firme, achiziţiile cu sume cuprinse între 500 şi 30.000 de euro să fie anunţate cu 10 zile înainte, cele cuprinse între 30.000 şi 50.000 de euro să fie cu 15 zile înainte iar cele cuprinse între 50.000 şi 100.000 de euro să fie publicate cu 20 de zile înainte de depunerea ofertelor.

El a cerut colegilor săi din Consiliul Județean să-i susțină inițiativa, considerând că sătmărenii trebuie să știe exact ce se achiziționează, cu ce sume, de la ce firme.