Obiectivul instituției în anul 2014 a fost îmbunatățirea continuă a calității actului educațional terapeutic și fundamentarea acestuia pe nevoile de dezvoltare personală ale elevilor sătmăreni, oferindu- le sprijin prin servicii educaționale.
Au beneficiat de serviciile educaționale de sprijin elevii cu cerințe educative speciale de la 7 școli din municipiu și 9 școli din județ, servicii oferite de către profesorii itineranți și de sprijin din cadrul centrului. Un număr de 266 de elevi au fost incluși în programe de recuperare psihopedagogică, din care 181 au luat parte la activitați de invățare individualizată și 85 de elevi au fost monitorizați de către 17 profesori specializați în acest domeniu.
În ceea ce privește activitatea de învățare individualizată și adaptarea școlară, din cei 181 de elevi luați în activitatea de sprijin, au înregistrat: – progrese 124 elevi, regrese 20 elevi și stagnare 37 elevi.
Un alt obiectiv realizat de către Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă în anul 2014, a fost amenajarea unui atelier protejat în vederea unei integrări în viața activă a tinerilor cu C.E.S., autism, deficiențe grave, severe, profunde și asociate în clădirea de pe strada Ana Ipătescu nr.24.
De asemenea, pe parcursul anului 2014, centrul a organizat 193 de activități compensatoare sau extracurriculare care să permită elevilor cunoașterea lumii înconjurătoare prin experimentare personală.
Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, speră că în acest an va fi modernizată clădirea fostei şcoli nr. 13 de pe str. Botizului în vedere murării aici a şcolilor cu nevoie speciale. Proiectul, în valoare de patru milioane de lei, a fost trimis spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, fiind şanse să se finalizeze investiţia în acest an.