PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Ștef dezvăluie că Iohannis i-a cerut să-l schimbe pe Mircea Govor

Actualul președintele al României, Klaus Iohannis, i-a cerut președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, pe vremea când era președintele PNL, să îl schimbe din funcția de vicepreședinte al CJ pe Micea Govor și să îl înlocuiască cu un reprezentant al Partidului Democrat Liberal. Afirmația a fost făcută astăzi de către liderul PLR, Adrian Ștef, în cadrul unei conferințe de presă.

Solicitarea lui Iohannis a venit imediat după ruperea USL la nivel național, când au început negocierile dintre PNL și PDL.

”Problema noastră cea mai gravă a apărut în momentul în care noi am exprimat poziția noastă conducerii de la centru, că vrem să fim consecvenți proiectului nostru și să rămânem alături în proiectul de la nivel local cu PSD-ul, ce ni s-a refuzat și ba mai mult, mi s-a cerut de către președintele Klaus Iohannis să-l schimb pe vicepreședintele Mircea Govor și să pun pe oricine de la PDL. Deci nu conta omul, nu conta proiectele, nu mai conta nimic din ce ai făcut și cum te-ai prezentat în fața sătmăreanilor, conta să fie cineva de la PDL”, a declarat Adrian Ștef.

Mai mult, acesta a precizat că nu a putut să fie de acord cu această schimbare, pentru că ”am fost, suntem și vom fi consecvenți, iar dacă am pornit pe acest drum împreună cu proiectele prezentate, așa vom merge până la capăt”, punctând că în anul 2016 vor realiza în proporție de 100% toate proiectele pe care și le-au propus în anul 2012.

În altă ordine de idei, liderul PLR a mai declarat că în componența ”marelui partid” sunt 15 democrat-liberali și doar 9 membri din vechiul PNL, catalogându-i pe aceștia ”colegi care nu au vrut să meargă mai departe pe calea liberalismului”. În privința acestora, președintele susține că vechii liberali au căzut într-o mare capcană și nu mai contează în noul PDL.

”Foștii colegi care nu au vrut să vină cu noi în adevăratul partid liberal, vedem că nu mai contează în PDL-ul acesta mare, format și la Satu Mare. Vedem că ei au căzut într-o capcană și la nivel național pentru că s-a ținut cont nu de numărul primarilor sau numărul mandatelor de primari obținute la nivel național ci de rezultatele europarlamentare. Se vede clar că au fost păcăliți și au încercat ca să pondereze așa cum le convine celor de la PDL”, a afirmat liderul PLR.

La finalul discursului, Adrian Ștef a făcut un apel către liberalii care nu se simt reprezentați de PDL care ”nu au ce căuta la PDL, care nu doresc să asculte imnul PDL și nu doresc să facă parte din echipa PDL-ului, din echipa celor care au tăiat pensii și salarii și au nenorocit această țară, au îndatorat-o cu 20 de miliarde de euro”, transmițându-le că îi primește în PLR.