PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Numărul cursanţilor Şcolii de Arte, limitat de spaţiul insuficient

Conducerea Școlii de Artă Satu Mare vrea un sediu nou în anul 2015, pentru a-și putea îmbogăți activitatea dar și pentru a-și crește numărul de cursanți. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul conferinței de prezentare a bilanțului instituţiei de către directorul, Mircea Deac.

Potrivit acestuia, numărul de cursanți a crescut în anul 2014 iar deoarece spațiul în care își desfășoară activitatea este insuficient li se limitează numărul de cursanți și de secții. Directorul a declarat că ar avea în jur de 1.000 de cursanți dacă ar avea spațiul necesar. El spune că această problemă este în atenţia Primăriei şi Consiliului Județean şi speră să se rezolve.

În anul 2014, Școala de Artă Satu Mare a realizat un venit de 299.126 de lei și peste 600 de sătmăreni s-au înscris la cursurile susținute în cadrul școlii.

Obiectivele realizate în anul 2014 au fost următoarele: concursul naţional de dans sportiv „Cupa Sătmarului”- ediţia a IV-a, Festival concurs de chitară clasică – Samus GuitArt – ediţia a IV-a, Zilele Şcolii de Arte Satu Mare, concurs internațional de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele” ediţia a VIII-a, Caravana culturi, precum și alte evenimente organizate în parteneriat cu alte școli.

Pentru anul acesta, conducerea a anunțat că va organiza un eveniment cultural cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înființarea școlii, la care vor participa concurenți din Ungaria, Germania și din Ucraina.