PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Olimpia Satu Mare a scos un egal cu Universitatea Cluj

Echipa fanion a județului Satu Mare a disputat vineri un meci amical în compania unui adversar redutabil, Universitatea Cluj, ocupanta locului 11 a Ligii I. Meciul s-a disputat pe un teren sintetic, pe baza sportivă “Dan Anca”, deși inițial au fost discuții pentru jucarea partidei pe Cluj Arena. La partida au fost prezenți peste 100 de suporteri ai echipei clujene, precum și câțiva susținători ai sătmărenilor, majoritatea studenți.

Băieții antrenați de Tiberiu Csik au reușit să se achite cu brio de sarcini și au scos un rezultat de moral. Mai mult, chiar au fost aproape de victorie. În primul minut de joc, Bujor a interceptat o minge bâlbâită de defensive “șepcilor roșii” și a rămas singur cu portarul. Din păcate, nu a reușit să modifice tabela de scor. În minutul 20, Faur a avut și el o fază periculoasă, dar finalizarea defectuoasă a făcut ca scorul să rămână 0-0. Pe parcursul primei reprise, gazdele și oaspeții s-au întrecut în ratări. Defensiva Olimpiei a fost într-o formă de zile mari, reușind să blocheze majoritatea acțiunilor adverse. Astfel, primul șut spre poarta sătmărenilor a fost expediat abia în minutul 72, reținut fără prea mari probleme de portarul Anca.

 “U” Cluj a aliniat un prim 11 foarte apropiat de cel pe care antrenorul George Ogăraru îl va folosi la debutul returului: Panagopoulos – Ciupe, Skvorc, Gravenberch, Bambara – Costin, van Den Broek, Ceppelini – Viveiros, Lemnaru, Kovacs. Au mai intrat pe parcursul meciului: Veselovsky, Zijler, Morar, Castillion, Martins, Cristocea, Calcan.

În minutul 80, cei de la “U” Cluj au cerut un penalty, după un presupus fault al lui Ioniță asupra lui Calcan, dar arbitrul a decis că juniorul “alb-negrilor” a simulat și i-a acordat cartonașul galben.

Olimpia a început prima repriză cu Şuta – Munteanu, Heil, Mureşan, Iuhas – Bic, Onicaş, Villand, R. Rus – Faur, Bujor.

În repriza secundă, antrenorul Tiberiu Csik a aliniat o garnitură diferită, preferându-I pe: Anca- Burlacu, Ioniţă, Heil, Iuhas – Schwarczkopf, Micaş, Bic, Cădar – Selagea, Feier. De asemenea, tânărul mijlocaș Tilinger a intrat în minutul 60.

Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 0 – 0, un rezultat mare pentru echipa sătmăreană și un bun prilej pentru a-și testa forțele cu o echipă de Liga I, în perspectiva unei promovări.