Beneficiarii proiectului vor fi minim 400 de tineri, din care cel puţin 50% din categoria de vârstă 18-25 ani, înmatriculaţi în învăţământul superior, din regiunile Nord-Vest și Vest. De asemenea, 40 de tineri vor fi consiliați să-și înființeze un SRL. Aceștia vor beneficia de o finanțare de maxim 25.000 de euro, având obligația să creeze minim două locuri de muncă fiecare, pe care să le mențină minim 6 luni de la finalizarea implementării proiectului. Planurile de afaceri selectate spre finanțare vor fi realizate în următoarele domenii: turism şi ecoturism, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, industria auto şi component, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, procesarea alimentelor şi a băuturilor, sănătate şi produse farmaceutice, energie şi management de mediu, bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit și acvacultură), biofarmaceutică şi biotehnologii.
Primarul Aurelia Fedorca a declarat că și-a dorit să realizeze acest proiect pentru a ajuta tinerii să-și înființeze o afacere acasă, astfel încât să nu mai fie nevoiți să-și caute locuri de muncă în străinătate.
”Sunt fericită că am obținut această finanțare. Proiectul este deosebit de important pentru mine. Mi-am dorit dintotdeauna să pot face ceva pentru tinerii noștri, să nu mai fie nevoiți să plece la muncă în străinătate și să-și facă o afacere aici, acasă”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.
Primarul Negreștiului a precizat că obținerea finanțării pe acest proiect este cu atât mai importantă cu cât doar două autorități locale din țară, Negrești-Oaș și Câmpia Turzii, au obținut finanțare prin programul ”România Start-up”.
Proiectul Primăriei Negrești-Oaș se află pe locul 11 printre cele 44 de proiecte selectate pentru finanțare din totalul de 164 de proiecte depuse în cadrul programului ”România Start-up”, finanțat prin POSDRU.
Programul “România Start-up” beneficiază la nivel național de o alocare financiară totală de 152 milioane euro.