PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Țeapă cu analize gratuite la Satu Mare

Mai multe persoane din Satu Mare, în special vârstnici, au depus plângeri la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului după ce au fost păcălite cu analize gratuite. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către șeful CJPC Satu Mare, Maria Pinter.

Potrivit acesteia, foarte multe persoane primesc în cutia poștală vouchere în valoare de 500 lei pentru un pachet de analize medicale oferite de către Centrul de sănătate SPS Medical Satu Mare. Ajunse la centru, persoanele beneficiază de acest pachet de analize, dar în același timp li se prezintă diferite produse medicale care le-ar fi benefice în tratarea anumitor boli, ajungând să semneze contracte cu sume foarte mari, lucru pe care îl regretă ulterior.

Foarte multe persoane au semnat aceste contracte și au plătit 6.000 de lei pentru o saltea cu magnet și 2.800 de lei pentru un purificator de apă. Mulți dintre ei neavând aceste sume uriașe au fost conduși de către consultanții firmei la bănci pentru a cere un credit. De asemenea, chiar dacă unii s-au prezentat cu voucherul, au fost nevoiți să plătească facturi cu sume diferite pentru aceste analize”, a declarat Maria Pinter.

În prezent, sunt depuse la sediul CJPC Satu Mare un număr de zece plângeri iar o parte au fost trimise la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Șeful CJPC Satu Mare, Maria Pinter, a mai  transmis sătmărenilor să nu mai semneze contracte, amintind că orice contract de acest gen se poate denunța în 14 zile de la data semnării conform Ordonanței 34/2014. În privința centrului medical, Maria Pinter a declarat că se va deschide un proces pentru a se lămuri situația.

Centrul de sănătate SPS Medical își desfășoară activitatea pe Aleea Coposu.