PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ziua desfrâului? Biserica Ortodoxă Satu Mare interzice Ziua Îndrăgostiţilor

“Casatoria de o zi si alte jocuri de a iubirea sunt departe de adevarata insemnatate, a unei casnicii reale”, considera oamenii bisericii. Rupti de acest discurs, tinerii din realitatea noastra isi fac planuri, rezervari si cumpara daruri chiar indraznete pentru cei pe care ii iubesc.

Jocul de-a casatoria de Ziua Indragostilor a starnit reactii dure din partea preotilor. Desi suntem in anul 2015, acestia nu accepta ca institutia casatoriei.
“Sa fie celebrata batjocoritor in tramvai, in autobuz sau intr-o spelunca, sub oficierea ei de catre un impostor, in sfidarea ostentativa a unui sacrament instituit de Iisus Hristos, a Preotiei si a ofiterului Starii Civile. Un crestin onest este convins ca orice act sexual in afara casatoriei este imoral, oricat de raspandit ar fi acest pacat”, se arata intr-un comunicat al Bisericii Ortdoxe.
Protocopul ordotox al Sătmarului, Ioan Socolan, a declarat: “Aceasta sarbatoare este cu conotatie pagana pentru ca nu are nimic crestinesc in ea, mai bine zis este o sarbatoare comerciala de care profita cei care se ocupa cu comertul. Sfantul Valentin a fost un sfant care a promovat castitatea, nu desfraul.”
In realitate acesta a trait in secolul 3, a fost episcop in Italia si se spune ca l-a sfidat pe Claudius al II-lea. Desi imparatul le interzicea soldatilor tineri sa se insoare, preotul a continuat sa oficieze casatorii. Tocmai de aceea a fost executat. Cateva sute de ani mai tarziu, in Anglia au aparut poemele, curtezanii si scrisorelele de amor, iar moda a prins.
In prezent, intr-o societate de consum, indragostitii sunt si mai indrazneti si isi daruiesc inclusiv lenjerie intima cu inimioare.
In marile orase din Europa, de Sfantul Valentin, cuplurile se pot casatori de proba. Irina si Dumitru nu mai sunt in aceasta situatie, dar se iubesc la fel ca in prima zi.
Pentru traditionalisti, sambata, de Sfantul Valentin, toate bisericile vor fi deschise. Se vor face slujbe si rugaciuni speciale pentru ceeea ce preotii numesc dragoste curata.
Sursa: ProTV