PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierii locali cer executivului propuneri concrete pentru rezolvarea situației hotelului Dacia

Punctul Diverse a ședinței de Consiliul Local a readus în discuție câteva actuale și stringente probleme ale municipiului Satu Mare. Având experiența ședințelor trecute, când executivul primăriei părăsea sala de ședință la punctul Diverse, consilierul Maskulik Csaba a propus ca acest ultim punct de pe ordinea de zi să fie primul, pentru a putea dezbate toate observațiile și cu cei care au competența necesară rezolvării lor.

Problema hotelului Dacia, cândva fanion al orașului Satu Mare, a fost readusă în discuție de consilierii Nics Janos și Bancea Valeriu care au propus ca la următoarele ședințe să se vină cu propuneri concrete de rezolvare a situației hotelului Dacia.

Vrem ca pe ordinea de zi să apară acest proiect cu propuneri concrete, cu o descriere a stării locației în care se află imobilul și propuneri concrete pentru rezolvarea situației, inclusiv antamarea unei discuții cu proprietarul actual și eventuale propuneri de colaborare din partea autorității locale, sau de impunerea a unor măsuri privind termenul de executare a lucrărilor. Nu putem sta indiferenți vizavi de acest lucru”, a declarat Valeriu Bancea.

Consilierul PNL Cosmin Rațiu salută inițiativa înființării de cabinete stomatologice în școlile Mihai Eminescu și Mircea Eliade, dar consideră că astfel de cabinete sunt mai benefice și necesare în același timp, în școlile în care elevii nu au posibilitatea financiară de a merge la astfel de consultații.

Este foarte bine că se face acest prim pas. Munca și efortul în primul rând, este al doctorului Simu care de ani de zile presează executivul și primarii să obținem aceste cabinete stomatologice școlare. Se pare că vom avea un rezultat pozitiv. Aș dori ca aceste cabinete stomatologice să fie implementate în primul rând în liceele cu o densitate a copiilor cât mai mare și să se țină cont și de impactul social, adică să nu le punem în liceele unde părinții au bani ci în liceele unde venitul este destul de redus”, a declarat Cosmin Rațiu.

Odată cu venirea primăverii orașul Satu Mare este invadat de căpușe, insecte periculoase atât pentru oameni cât și pentru animale. Consilierul Butka Gergo a cerut viceprimarului Marcela Papici, singura persoană din executiv prezentă la dezbatere, dezinsecția de urgență a orașului.

Mai mulți locuitori ne-au contactat în legătură cu situația căpușelor. Probabil din cauza condițiilor meteorologice au apărut mai repede căpușele în oraș sau nici nu au dispărut practic. Eu aș ruga executivul ca activitatea de dezinsecție să se desfășoare cât mai repede, cu maximă atenție și nu numai, deci să fie o activitate reală”, a declarat Butka Gergo.