De-a lungul a două săptămâni, elevii au prezentat în diverse locaţii, planşele confecţionate de ei cu tematica generală: “Legătura ecologică dintre copacul vieţii şi umanitate“ . Titlurile sugestive ale celor şase planşe au oferit vizitatorilor o imagine şi un semnal clar legat de importanţa informării omenirii cu privire la problemele cu care se confruntă Terra în domeniul protejării mediului înconjurător precum şi legătura umanităţii cu natura reprezentată sugestiv prin “copacul vieţii”:
- ,,Influenţa reciprocă dintre copac şi calitatea aerului”;
- ,,Influenţa reciprocă dintre copac şi încălzirea globală” ;
- ,,Influenţa reciprocă dintre copac şi calitatea pânzei freatice” ;
- ,,Influenţa reciprocă dintre arbore şi diversitatea bilogică” ;
- “Darurile copacului viu din grădina şi curtea omului ” ;
- ,,Să plantăm mulţi arbori şi păduri pe suprafaţa planetei”.
Toate prezentările au fost însoţite şi de un program artistic cuprinzând cântece şi poezii cu tematica aleasă, cu acompaniament de chitară. Şi de această dată, toate donaţiile venite din partea auditoriului vor fi trimise în Africa, spre întrajutorarea şcolarizării copiilor săraci de pe bătrânul continent.
Elevii, îndrumaţi de profesoarele Morar Loredana şi Bakos Anna, participând pentru prima dată în cadrul acestui proiect, speră să se numere printre câştigătorii premiului cel mare, constând într-o tabără în Croaţia, la vară, oferită de organizatori.