Aceasta a afirmat că au apărut din nou în Satu Mare persoane care promit părinților un viitor strălucit în lumea modelingului pentru copiii lor, tot ce trebuie aceștia să facă este să completeze un formular, care de fapt este un precontract și să plătească o sumă de 79,50 lei. De fapt, copiii nu beneficiază de absolut nimic pentru această sumă, iar dacă doresc fotografii sunt taxaţi în plus.
Maria Pinter a spus că după ce sunt reclamate aceste cazuri la CJPC se încearcă identificarea firmelor, însă acestea de cele mai multe ori nu mai există, dosarele sunt trimise la Poliţie iar banii nu sunt recuperaţi.
Potrivit acesteia, consumatorii trebuie să se informeze foarte bine înainte de a semna un contract sau a cumpăra un bun. Ea a afirmat că grupele cu cel mai mare risc sunt vârstnicii şi adolescenţii. Mai mulţi vârstnici au fost păcăliţi să-şi cumpere saltele şi aparate de filtrat apa cu până la 6.000 de lei, iar adolescenţii comandă de pe internet produse fără a fi bine informaţi cu privire la condiţiile de returnare a banilor în cazul în care nu sunt mulţumiţi de produs. Legea prevede că persoanele care fac cumpărături de pe internet pot returna bunul respectiv în termen de 14 zile fără justificare, urmând să-şi primească banii înapoi.