PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Acţiuni de ecologizare efectuate de tinerii liberali

Peste 100 de tineri liberali au ecologizat timp de doua zile mai multe zone din judetul Satu Mare.

Vineri, 24 aprilie si sambata 25 aprilie, membrii organizatiilor judetene si municipale de tineret din cadrul Partidului National Liberal au luat parte la o campanie prin care au dorit sa atraga atentia semenilor lor. Actiunea s-a desfasurat sub egida “TNL pentru Romania, Tinerii iubesc natura”, dovadă a faptului că si tinerii sunt implicați  in viata comunitatii din care provin. 

Inarmati cu manusi de unica folosinta si saci de gunoi, tinerii au pornit in strangerea gunoaielor lasate in urma de altii in zone cunoscute ca si spatii destinate agrementului si petrecerii timpului liber. Vineri, membrii din organizatia judeteana, veniti din toate colturile judetului au strans mai multi saci cu peturi, ambalaje, resturi si amintiri ale gratarelor facute de alte persoane sezonul anterior. Acestia au avut ca destinație  padurea  dintre localitatile  Viile Satu Mare si Ardud, un loc binecunoscut iubitorilor de natura si picnic. La pas, cu rabdare, tinerii au reusit sa curete o suprafata considerabila de cateva zeci de arii.

Actiunea s-a repetat si sambata, avandu-i ca protagoniști pe tinerii de la organizatia municipală. Acestia au ecologizat spatiile verzi din cartierul Micro 16, cu accent pe dig. Si de aceasta data cativa zeci de saci de gunoi au fost colectati din locurile unde oamenii ar trebui sa isi petreaca timpul liber in curatenie.

Ceea ce tineretul liberal a incercat sa transmita prin activitatea din cele doua zile este o responsabilizare a cetatenilor fata de mediu si fata de locul in care traiesc. Acestia ar trebui sa fie mai atenti atunci cand lasa in urma lor resturile unei iesiri in natura, deoarece tot ei vor fi cei care se vor intoarce in acele locuri. De asemenea actiunea se doreste sa fie si o incurajare a cetatenilor sa petreaca zilele libere de 1 mai in natura si sa manifeste un respect maxim fata de aceasta.  

 Sursa:TNL Satu Mare