PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Daruri din suflet în prag de sărbătoare

Pentru a oferi un motiv de bucurie în preajma Sărbătorilor Pascale, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef a vizitat mai multe familii nevoiaşe din judeţ. Un caz mai special a fost cel al Ecaterinei Bogdan, mama ce a făcut un apel umanitar spre sătmăreni pentru a cere haine pentru cele 6 fete pe care le creşte singură, a ajuns şi în atenţia oficialităţilor.

Faptul că în apelul ei către sătmăreni nu a cerut bani ci doar haine şi încălţăminte pentru cei mici l-a impresionat pe preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef dar şi pe viceprimarul Marcela Papici. Aceştia i-au făcut femeii o vizită surpriză alături de consilierul preşedintelui Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea şi directorul Centrului de Creaţie Robert Laszlo.
Ecaterina are grijă de cele 6 fete ca de ochii din cap şi munceşte cu ziua pentru a le oferi o masă zilnică. În schimb fetele excelează la învăţătură şi o fac mândră pe mama lor.
Surprinsă de faptul că oamenii importanţi ai judeţului i-au călcat pragul dar mai ales bucuroasă de darurile primite, femeia a mulţumit cu lacrimi în ochi tuturor celor care i-au întins o mână de ajutor în momentul în care nu mai avea nici o speranţă.
Adrian Ştef şi Marcela Papici au promis că vor avea în atenţie şi pe viitor cazul Ecaterinei Bogdan, pentru a se asigura că cele 6 fete vor avea parte de condiţii decente şi de educaţia pe care o merită.

Familia Tipuş din Amaţi duce o luptă crâncenă cu viaţa în fiecare zi. Sărăcia în care trăiește dar şi problemele grave de sănătate ale unuia dintre copii nu i-a descurajat însă pe cei doi soţi care mai speră într-o minune.

Într-o căsuţă sărăcăcioasă din localitatea Amaţi, familia Tipuş îşi duce veacul cu speranţa că într-o zi cursul vieţii se va schimba în bine. Până de curând singura sursă de venit era reprezentată de ajutorul social însă acum bărbatul şi-a găsit un loc de muncă. Mama este casnică şi se împarte cu greu între treburile zilnice ale gospodăriei şi îngrijirea uneia dintre fete ce suferă de o dizabilitate severă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef , însoţit de consilierul său Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea, directorul Centrului de Creaţie Robert Laszlo şi de preotul din localitatea Amaţi, Marc Viorel, a făcut o vizită acestei familii şi le-a oferit alimente pentru masa de Paşti.

Preotul din localitate susţine atât cât poate această familie şi îi consideră oameni harnici dar a căror soartă a fost potrivnică.

Adrian Ştef a promis că se va implica în acest caz pentru ca mama copiilor să primească ajutorul financiar cuvenit din partea statului și a mai afirmat că va încerca să îi mai ajute şi pe viitor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a împărţit un număr de 15 pachete famiilor din judeţ.

Sursa: Consiliul Judetean