PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Incendiu la Spitalul Vechi (FOTO & VIDEO)

UPDATE, ora 22:30 – Conducerea Spitalului Judeţean a transmis un comunicat de presă prin care anunţă că în momentul incendiului în secţie erau 40 de internaţi.

“În momentul izbucnirii în cadrul secției erau interenați 40 de pacienți. Doi dintre aceștia, un bărbat și o femeie au suferit arsuri. Bărbatul, în vărstă de 38 de ani, a suferit arsuri de III și IV, pe 10% din suprafața corpului, pe torace și membre. Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe după care, la sala de operație unde s-a efectuat, sub anestezie, toaleta arsurilor. În momentul de față pacietul, stabilizat, se află internat la Chirurgie Plastică.
A doua victimă, o pacientă în vârstă de 71 ani a suferit arsuri superficiale la nivelul unui antebraț și o ușoară intoxicație cu fum și se află la UPU, conștientă, stabilizată.
Pentru ceilalți pacienți s-a luat măsura mutării lor temporare în cadrul secției de Psihiatrie acuți în condiții de siguranță deplină.
  În urma incendiului au fost afectate trei spații printre care un salon și o magazie, au ars saltele, cerșafuri,  paturi, dulapuri etc”, precizează conducerea Spitalului.

UPDATE, ora 20:36 – Incendiul de la Spitalul Vechi a fost provocat de un pacient bolnav de pe secția de Psihiatrie, care și-a dat foc la salteaua patului pe care stătea. Pacientul a suferit arsuri ușoare iar o altă femeie din respectivul salon a fost intoxicată cu fum. Ambele persoane au fost transportate la Unitatea de Urgență.

Un pacient bolnav internat pe secția de Psihiatrie a dat foc la o saltea, din patul în care stătea. O bătrânică care era în salon cu el din cauza inhalării cu fum mai accentuat a fost transportată la UPU. Pacientul care a dat foc a suferit niște arsuri ușoare fiind și el transportat la urgență. În rest nu este nicio o problemă. Vom analiza situația și trebuie să vedem de ce s-a produs un astfel de incindent”, a declarat prefectul Avram.

S-a intervenit destul de prompt și trebuie să vedem cum a reușit acel pacient să dea foc saltelei”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Ora 20:27 – Un incendiu a izbucnit la Spitalul Vechi din Satu Mare, parcul din zonă fiind inundat de nori negrii de fum. Din spital au fost scoase două persoane pe targă și transportate cu ambulanța la unitatea de primiri urgențe.

La fața locului s-au deplasat 4 autospeciale de pompieri, două ambulanțe SMURD precum și alte organe de ordine. Prefectul Eugeniu Avram a ajuns și el la fața locului. Din câte se pare incendiul a izbucnit la parterul clădirii, pe secția de Psihiatrie.

Vom reveni cu detalii.

 

Exit mobile version