PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Au început Zilele Orașului Satu Mare 2015. Gașca Zurli a adunat mii de copii (FOTO& VIDEO)

Filarmonica Dinu Lipatti și Gașca Zurli au adus în P-ța 25 Octombrie mii de sătmăreni care au asistat la deschiderea oficială a manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Satu Mare 2015. Pentru prima dată în istoria manifestărilor deschiderea oficială a fost făcută cu Imnul național, intonat de componenții coralei preoțești Arhanghelii a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului alături de instrumentiștii Filarmonicii Dinu Lipatti.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat deschise manifestările de Zilele Orașului, ediție care se anunță una ”incendiară”. ”Timpul este unul după sufletul primarului, adică vom avea trei zile de vreme frumoasă pentru a sărbători împreună Zilele Orașului Satu Mare. Avem un program spectaculos, dar vă anunț de pe acum că la anul vom avea o ediție omagială, vom sărbători 20 de ani de Zilele Orașului. La mulți ani Satu Mare și Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Satu Mare”, a declarat primarului Coica, sătmărenilor.

O micuță adorabilă, pe nume Daria, a invitat pe scena principală din P-ța 25 Octombrie, Gașca Zurli, invitație mult așteptată de miile de copii prezenți. Nerăbdători, mii de princhidei însoțiți de părinți, bunici și prieteni au ovaționat urcarea trupei Zurli pe scenă. Gașca Zurli le-a oferit micilor spectatori sătmăreni un spectacol de neuitat, melodiile fiind cântate împreună cu ardoare și chiar cu multă conștiinciozitate din partea copiilor.  Mai mult, primarul Dorel Coica împreună cu membrii trupei Zurli și miile de copii au cântat și dansat pe bine cunoscuta melodie ”Am o casuță mică”, și putem spune că ”a accelerat și a ținut pasul” cu brio.