PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderul BNS Satu Mare despre Draxlmaier: Se întâmplă lucruri urâte acolo, multă lume închide ochii!

Reprezentantul filialei judeţene a Blocului Naţional Sindical (BNS) Satu Mare, Mircea Miclăuş, a prezentat astăzi ministrului pentru dialog social, Liviu Pop, situaţia tensionată de la Draxlmaier, afirmând că la această fabrică este o “încălcare gravă a legislaţiei” şi “multă lume închide ochii”.

Presa a primit un comunicat referitor la faptul că asupra oamenilor şi angajaţilor acestei societăţi se fac presiuni şi li se interzice prin multe metode dreptul la asociere, în sensul de a forma un sindicat. Precizez că Blocul Naţional Sindical a avut mai multe tentative de a crea un sindicat la această societate, care are peste 6.000 de angajaţi. Este o încălcare gravă atât a legislaţiei, a codului muncii. Se întâmplă lucruri urâte acolo, toată lumea ştie de ele, multă lume închide ochii“, a declarat Mircea Miclăuş.

Potrivit acestuia, muncitorii au dreptul de “a fi reprezentaţi de o structură adevărată, nu de o marionetă”.

Miclăuş a precizat că BNS va trimite la Satu  Mare trei avocaţi care să-i ajute pe muncitori. În primă fază muncitorii vor fi încurajaţi să se înscrie la sindicatul din Piteşti, după care să-şi creeze un sindicat propriu.