PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Ştef acuză PDL şi UDMR că blochează dezvoltarea fotbalului sătmărean

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc azi la stadionul Olimpia Satu Mare, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a ţinut să confirme sprijinul pentru proiectul FC Olimpia 2010. Un proiect început acum 5 ani, la care deja se văd rezultatele pozitive: echipa mare este în primele 10 din liga secundă, toate echipele de juniori au obţinut clasări bune la campionatele naţionale sau judeţene, jucători tineri crescuţi de club au debutat la prima echipă şi, poate cea mai notabilă performanţă, echipa de Juniori A (1997) a câştigat prima ediţie a Cupei Federaţiei organizată de FRF. Consiliul Judeţean Satu Mare a finanţat cu 1.200.000 de lei activitatea FC Olimpia, sumă din care deja au fost viraţi 800.000 urmând ca restul să ajungă la club până la finalul anului.

Ţin să felicit echipa de juniori A a clubului Olimpia pentru că au adus o cupă la Satu Mare şi pentru că ne-au reprezentat cu onoare. Se văd roadele ideei nostre de a avea încredere în această conducere, în aceşti antrenori şi în proiectul Olimpia 2010. Vrem continuitate şi vrem rezultate şi mai bune. Trebuie să le oferim acestor copii visul de a juca la Olimpia, echipa judeţului unde au crescut. Este o rampă de lansare pentru fiecare din ei. Le promit că îi vom sprijini şi în viitor, eu şi Consiliul Judeţean”, a declarat Adrian Ştef.

Acesta s-a declarat însă nemulţumit de atitudinea unor consilieri locali din PDL şi UDMR care invocă „suspiciuni asupra clubului Olimpia, acuzând ilegalităţi”. Mai mult, i-a acuzat pe aceştia că blochează dezvoltarea fotbalului sătmărean prin faptul că blochează proiecte aflate pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean. Adrian Ştef face referire la un eveniment recent petrecut la o şedinţă a Consiliului Judeţean, în cadrul căreia consilierii PDL şi UDMR au scos de pe ordinea de zi proiectul privind achiziţionarea Complexului Sportiv Someşul. „Am vorbit şi cu primarul Coica, va sprijini şi el Olimpia. El va încerca să îi convingă că toate aceste blocaje nu au niciun rost şi sunt împotriva intereselor sătmărenilor. Mă supără atitudinea colegilor din PDL şi UDMR, deoarece acest proiect este pentru sătmăreni. Nu pentru Ştef, Coica sau Băbuţ. Baza Sportivă Someşul nu este afacerea nimănui, este o investiţie necesară pentru Olimpia. Odată ce vom ajunge în posesia complexului sportiv, am promisiuni de la preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, că se va implica”, a mai spus Adrian Ştef.

În încheiere, preşedintele Consiliului Judeţean a declarat ca va fi prezent la meciul de old-boys dintre Olimpia Şi FC Baia Mare de mâine şi, pe viitor, va încerca să ajungă pe stadion la cât mai multe meciuri ale echipei sătmărene.