PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierul PNL Cosmin Raţiu îi dă diplomă “primarului DJ Dorel Coica”. Acuzații grave!

Consilierii PNL Cosmin Raţiu şi Adrian Albu au susţinut astăzi o conferinţă de presă în care au criticat activitatea primarului Dorel Coica, fiind de părere că în ultimii trei ani în municipiul Satu Mare nu s-a realizat absolut nimic.

Cosmin Rațiu a răsfoit programul electoral al primarului Dorel Coica din anul 2012 şi a spus că nu s-a realizat nimic din acesta, ba mai mult, candidatul de atunci a spus că dacă în 12 luni de la instalarea în funcţia de primar nu-şi îndeplineşte 50% din promisiuni demisionează.

Eu vin cu promisiunile pe care dânsul le-a făcut atât în perioada pre-campaniei cât şi în timpul campaniei şi ulterior a avut acest contract cu cetăţenii în care spunea că dacă în 12 luni de mandat nu va realiza 50% dintre promisiunile propuse îşi va da demisia. Nici pe departe! Doresc să subliniez cei trei ani ca pe un mandat mincinos, un mandat al promisiunilor deşarte pe care într-un scurt generic îl voi intitula: voi face sau aş vrea să fac. Din păcate în ultimii trei ani am avut o administraţie locală defectuoasă, o administraţie locală conflictuală, cu atacuri directe la persoană“, a declarat Cosmin Raţiu.

Printre proiectele amintite de Raţiu se numără “IT Valley”, campusurile universitare, dezvoltarea parcului industrial.

S-a promis sală polivalentă, podul, centura. Eu vă reanunţ că nu va fi un pod, vor fi două poduri în mintea dlui Coica. Din păcate, acei două milioane de lei, în jur de 450.000 de euro, ajung doar pentru pixul şi hârtia de proiectare, şi pentru a reuşi să contracteze un proiectant. Problema primarului este anularea contractului cu firma din Bucureşti care a proiectat această variantă de pod. În 2012 la început de an, primarul şi echipa PSD au fost cei care s-au opus în şedinţă de consiliu local, aprobării prin hotărâre de Consiliu Local a studiului de fezabilitate pentru acest pod. Dânsul a fost unul dintre consilierii care  s-au opus la realizarea studiului de fezabilitate. Normal ar fi fost ca dl Coica să meargă să reevalueze proiectarea veche“, a adăugat liberalul.

Tot el îl acuză pe primar că nu face altceva decât să se laude cu proiectele fostului primar Iuliu Ilyes, cum ar fi reabilitarea Teatrului, a clădirii fostului cinema Popular, sau a străzilor de pământ.

A promis 1400 de apartamente şi 324 de garsoniere. Vreau să vă anunţ că în zona Poligonului se construiesc 70 de locuinţe care sunt începute de vechiul edil şi deja sunt promise la peste 7.000 de persoane“, a punctat Raţiu.

De asemenea, Raţiu s-a arătat deranjat de faptul că primarul îl numeşte “consilier UDMR” şi că s-ar opune finanţării Olimpiei, precizând că nici măcar nu a fost prezent la şedinţa respectivă.

Referitor la proiectul discutatului fast food MC Drive de la Burdea, Cosmin Raţiu a spus că i se pare o “aberaţie administrativă gen Coica”, deoarece sunt trei proprietari privaţi unde are şi primăria o porţiune de teren, cerându-le aleşilor să voteze proiectul şi îi va informa ulterior ce planuri are. “Aceasta nu este atitudinea unui om responsabil ci a unui om iresponsabil. Adică eu nu vreau să intru în puşcărie pe incompetenţa primarului Coica“, a punctat liberalul.

Un alt subiect atins de acesta a fost Zilele Oraşului, fiind de părere că se cheltuie foarte mulţi bani pe petreceri.

Se pare că dl Coica are o afininitate pentru aceste chefuri. Eu aş considera că o zi întreagă este suficientă în care noi să ne distrăm. Sunt nişte sume exorbitante pe care noi le aruncăm pe aceste zile ale oraşului. Săptămâni întregi zona centrală miroase a urină şi a pete de grăsime, atâta timp cât nu avem mobilier stradal, drumuri, şcoli, grădiniţe şi nu avem spitale. Eu îi voi acorda personal o diplomă, în care scrie aşa: Se acordă dlui doctor DJ Dorel Coica pentru cele mai mari realizări în organizarea petrecerilor. Eu în trei ani pot să vin ca cetăţean să spun că sunt mândru că mi-a realizat petreceri pe banii tuturor. Asta este realizarea lui în trei ani de mandat. Restul sunt continuarea vechii administraţii“, a adăugat Rațiu.

Consilierul Adrian Albu a precizat că în 2012, în USL, a participat la întocmirea programului electroal al lui Dorel Coica și l-a avertizat de atunci că multe din promisiuni nu se pot realiza.

Albu a mai anunţat că vineri, va avea loc un miting împotriva guvernului Ponta la Satu Mare. PNL-iştii se vor aduna în faţa sediului de la ora 12:00, la ora 12:30 vor porni spre Prefectură.