PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica anunță că anul viitor începe construcția podului

Primarul Dorel Coica a anunțat astăzi într-o conferință de presă că anul viitor va începe construcția celui de-al treilea pod care va lega zona ștrandului cu Micro 17. În ultima ședință, Guvernul a alocat suma de 2 milioane de lei pentru acest proiect.

”Din suma acesta de 2 milioane vom licita proiectul tehnic, vom face reevaluarea indicatorilor zonelor pe care trebuie să le expropriem și bineînțeles vom face o licitație pentru proiectul tehnic și pentru execuție, împreună, să nu avem dureri de cap. Noi dorim ca toate aceste etape să se desfășoare până în toamnă iar dacă lucrurile merg bine, în toamnă spre sfârșit să încheiem contractul de execuție iar anul viitor să primim finanțare și să începem lucrarea”, a declarat Dorel Coica.

Totodată, edilul a precizat că are certitudinea că Guvernul va aloca toată suma necesară pentru acest pod.

”Guvernul are bani, pentru că merg bine lucrurile în țara asta iar anul viitor dacă noi avem capacitatea să demonstrăm că avem capacitate să cheltuim 50, 60 de milioane, primim acești bani. Perioada de execuție a podului va fi de 24 de luni și sunt convins că la licitație vor participa firme serioase”, a afirmat primarul.

Podul va avea o deschidere centrală de 195 m și două deschideri adiacente de 100 m. Structura va fi susținută de doi piloni și va avea două benzi pe fiecare sens. Partea carosabilă va fi de 14,8 m, trotuare de 4 m din care 3 m va fi pietonal și 1 m spațiu pentru bicicliști, fiecare prevăzute cu parapet pietonal. Între trotuar și partea carosabilă se prevede un spațiu de siguranță de 1 m. Podul va lega zona ștrandului cu Micro 17 și drumul Botizului.

În altă ordine de idei, primarul a a ținut să precizeze că acest proiect legat de cel de-al treilea pod a fost vehiculat în toate campanile electorale de fiecare candidat iar el susține că nu a candidat pentru funcția de primar asumându-și acest proiect.

”Satu Mare va avea al treilea pod, asta este clar și bătut în cuie și cred că venim în asentimentul tuturor cetățenilor din Satu Mare, aceasta a fost dorința lor de ani de zile. A fost vehiculat numele podului în 7.000 de campanii de fiecare candidat iar eu nu îmi amintesc  ca în campania mea să fi promis un pod, dar am făcut toate eforturile pentru că văd și știu ce se întâmplă în Satu Mare”, a încheiat Dorel Coica.