PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria a arătat macheta parcărilor. Cum vor arăta Micro 17 şi Soarelui

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă, macheta parcărilor din cartierul Micro 17 şi Soarelui.

Macheta prezentată arată în special noile spaţii pentru parcare, precum şi zonele verzi din cartiere. Macheta este o propunere, dar edilul a declarat că până la finele acestui an cartierul Micro 17 va fi modernizat cu noi străzi, noi parcări şi cu inel de circulaţie pe strada Braşov.  

Macheta este realizată de arhitectul Adrian Pop care a încercat amenajarea a cât mai multe parcări şi spaţii verzi, precum şi spaţii pentru biciclişti şi pietoni. Vor fi legături mai multe între parcări şi alei pentru a nu fi zone închise.

Primarul Coica a spus că Micro 17 va fi modernizat până la finele acestui an, iar în urma demolării a peste 1000 de garaje, vor fi amenajate în plus peste 30% de locuri de parcare. De săptămâna viitoare urmează să intre Apaservul cu lucrări în zonă. Costurile modernizării cartierului Micro 17 şi Soarelui se ridică la 6-7 milioane lei.

Locuitorii din zonă pot consulta macheta la primărie.