PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR încă nu s-a decis. Maskulik şi Nagy, posibili viceprimari

Consilierii locali Maskulik Csaba şi Nagy Szabolcs sunt cele două nume care ar putea ocupa postul de viceprimar al municipiului Satu Mare.

Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă susţinută de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedinte filialei judeţene a UDMR Satu Mare, Pataki Csaba şi deputatul Kereskenyi Gabor.

Vacantarea postului de viceprimar al municipiului Satu Mare, determinat de plecarea Marcelei Papici, şi oferirea acestuia către UDMR, l-au făcut pe preşedintele UDMR Kelemen Hunor să vină la Satu Mare pentru a discuta cu membrii organizaţiei judeţene. Totuşi, Kelemen Hunor consideră că această propunere ar fi fost bine venită în 2013, iar acum nu vor un „viceprimar de vitrină”. Această problemă trebuie rezolvată în interiorul organizaţiei locale. Kelemen Hunor aşteaptă decizia până săptămâna viitoare.

Aştept de la organizaţia locală o decizie în câteva zile, nu mai mult. Nu se poate trage timpul la nesfârşit, o săptămână a fost destul pentru consultări. Nu Coica va avea un viceprimar UDMR, dacă vom avea aşa ceva, ci sătmărenii vor avea un viceprimar din rândul comunităţii maghiare. Au fost vehiculate două nume pentru această funcţie, e vorba de Nagy Szabolcs şi Maskulik Csaba, amândoi ar accepta o astfel de propunere dacă sunt susţinuţi de organizaţia locală şi de grupul din Consiliul Local, fără ei nu se poate. Vrem să câşgităm Primăria. Nu de aia punem un viceprimar ca anul viitor să pierdem primăria. Şi dacă punem un om să aibă susţinerea grupului nostru şi de a munci în favoarea sătmărenilor“, a mai spus liderul UDMR.

Deputatul Kereskenyi Gabor a afirmat că pentru acest post s-au găsit patru consilieri locali doritori, dar fără a nominaliza pe cineva anume. El consideră că acum, pentru UDMR este prioritatea zero să câştige alegerile locale din 2016, precum şi postul de primar.

Nu suntem interesaţi de o funcţie pe care a ocupat-o doamna Papici. Rolul sau atribuţia viceprimarului  nu este să numere câinii comunitari, pentru asta există hingheri. Nu suntem interesaţi de o funcţie goală. În cazul în care acceptăm această funcţie dorim ca acest om să aibă atribuţii importante în ceea ce priveşte administrarea oraşului, gestionarea serrivciilor publice. Nimeni nu este încântat de această ofertă. În ce suntem de acord cu toţii este că prioritatea zero pentru UDMR este anul 2016, este posibilitatea să câştigăm funcţia de primar al municipiului Satu Mare“, a spus Kereskenyi Gabor.

În cuvântul său, senatorul Pataki Csaba a arătat că toate proiectele importante derulare în prezent, precum reabilitarea Teatrului, a clădirii cinematografului Popular, au fost demarate în perioada în care UDMR a condus municipiul şi judeţul.