Potrivit lui Seletye David , Cartea de salvare la bord conţine informaţii preţioase, folositoare în cazul accidentelor rutiere care necesită descarcerare. Aceasta arată unde este bateria mașinii, unde sunt airbag-urile, rezervorul, conductele de combustibil sau unde trebuie tăiată caroseria pentru scoaterea rapidă și în siguranță a victimelor. Mai mult, directorul a afirmat că reduce cu 30% timpul de descarcerare.
Cartea de salvare la bord nu este obligatorie, dar șoferii care doresc să își procure un astfel de exemplar, trebuie să acceseze adresa de internet www.csb.acr.ro, să-și aleagă cartea de salvare a propriului autoturism, și să o imprime color, pe o simplă foaie de hârtie. Foaia se împăturește și se păstrează în parasolarul șoferului. Pentru ca pompierii de la descarcerare să ştie că în vehicul există această carte, pe unul dintre geamurile laterale se aplică un autocolant. Sătmărenii pot să-l ridice zilnic de la sediul ACR Satu Mare între orele 9.00-17.00, după prezentarea cărţii de salvare la bord.
Inspectorul Dan Gheorghe a felicitat această inițiativă, deoarece vine în sprijinul echipajelor de descarcerare și pentru protecția celui care trebuie salvat. Totodată, a precizat că ISU Someș Satu Mare are în dotare o aparatură ultramodernă de descarcerare cu care pot să intervină la orice accident.