PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Concerte de Zilele Partium: Koncz Zsuzsa, Byalex, Zalatnay Cini, Neoton Familia şi PASO

Zilele Culturale Magiare Partium au ajuns în acest an la cea de-a 14- a ediție și vor avea loc în perioada 17-24 august, la Satu Mare. Mai multe detalii cu privire la acest eveniment de o anvergură mare au fost oferite astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către principalii organizatori, președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, președintele Fundației Identitas, Szocs Peter și Stier Peter.

Noutatea din acest an este că Zilele Culturale Partium se vor sărbători timp de opt zile iar față de anul trecut în acestă ediție vor avea loc și spectacole de teatru pentru copii și adulți.

Pataki Csaba a declarat în cadrul conferinței că de mai bine de un deceniu acest festival încearcă să arate tuturor sătmărenilor valorile culturale și gastronomice care există în zonele în care trăim, afirmând totodată că ”sper ca anul acesta, după noi, nu vor rămâne nici pete de ulei, nici alte tipuri de pete, nici la propriu și nici la figurat”.

La rândul său, Kereskenyi Gabor a precizat că la primele ediții Partium a construit la propriu scenele împreună cu senatorul Pataki Csaba și în acea perioadă se sărbătoreau Zilele Partium doar două zile. În acest an, festivalul a ajuns la a 14-a ediție și se vor sărbători opt zile pline de distracție, cu formații renumite și activități culturale.

Cu privire la programul evenimentului dar și despre formațile invitate, a vorbit principalul organizator, Stier Peter. Acesta a anunțat că vor fi amplasate patru scene unde vor concerta formați renumite iar în 15 locații diferite se vor susține concerte jazz live. De asemenea, a ținut să precizeze că față de anul trecut, la această ediție, în fiecare zi vor avea loc spectacole de teatru pentru copii și adulți , organizate cu scopul de a învia Festivalul de Teatru. În cele opt zile de festival se vor desfășura peste 100 de activități culturale.

Printre formațiile invitate se enumeră: Muzsikas, Fono, Pannonia Ska Allstars Orchestra (PASO), Wolf Kati, Byalex, Zalatnay Sarolta, Ossian, Neoton Familia.

Evenimentul se va încheia în data de 24 august, cu interpreta Koncz Zsuzsa.

Principalul organizator al manifestării Zilele Culturale Partium este UDMR Satu Mare în parteneriat cu peste 30 de organizații non profit, fiind cofinanțat Consiliul Județean Satu Mare, Consiliul Local, Primăria municipiului Satu Mare, dar şi cu sponsorizări de la firme. Bugetul estimat este de 400.000 de lei.

Vom reveni cu programul oficial al Zilelor Culturale Partium.