PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica: Adversarul nostru nr. 1 este UDMR-ul. Partidele româneşti să vină alături de noi!

Reconfirmat în funcţia de preşedinte al filialei municipale a PSD Satu Mare, primarul Dorel Coica declarat că inamicul nr. 1 este UDMR-ul şi a chemat alături de el şi de PSD pe celelalte partide româneşti pentru a putea câştiga un nou mandat.

În discursul său, el l-a ironizat pe contracandidatul Kereskenyi Gabor că se pregăteşte de alegeri făcând curăţenie în Grădina Romei şi că ar trebui să-şi rezolve problemele cu Agenţia Naţională de Integritate după ce a fost declarat incompatibil.

Din punctul meu de vedere, adversarul nostru nr. 1 este UDMR-ul, şi de aia întotdeauna o să am o problemă cu ei. Transmit public populației că se opun extrem de mult și devin extrem de virulenți acum la proiectele noastre. Vreau să le reamintesc că nu facem dezvoltarea PSD-ului sau a lui Coica, facem modernizarea municipiului Satu Mare“, a punctat primarul.

Dorel Coica a invitat partidele româneşti la dialog, să găsească împreună o variantă prin care el să recâştige primăria.

Lansez o invitaţie partidelor româneşti să vină împreună cu dl. preşedinte Govor, împreună cu mine, să stăm de vorbă, să găsim soluţii bune pentru că ei oricum prin diferite forme vor trimite semnale anti candidat român, anti primar român, anti PSD. Putem să găsim un echilibru chiar dacă ne apropiem de sfârşitul celor patru ani de mandat, între partidele româneşti, să facem ce trebuie pentru populaţia română, cum au făcut şi ei pentru populaţia maghiară“, a declarat Coica.

El a mai acuzat fosta conducere UDMR a oraşului de distrugerea hotelului Dacia şi a situaţiei în care a ajuns Teatrul de Nord, spunând că acutalii consilieri locali din opoziţie pun “frâne” proiectelor de dezvoltare.  

În cadrul conferinţei, Dorel Coica a fost reales preşedinte, Radu Roca a fost ales prim-vicepreşedinte, Gheorghe Rentea a fost ales secretar, Cecilia Marinescu trezorier. De asemenea, au mai fost aleşi 13 vicepreşedinţi.

Au fost prezenţi 206 delegaţi din cei 230 convocaţi.