PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Exodul fotbaliştilor sătmăreni continuă. Gavrilescu în Germania

Jucătorii sătmăreni s-au cam săturat de fotbalul din România. După ce Ervin Zsiga a ales Ungaria, un alt jucător a luat calea campionatelor externe. După ce în primăvară şi-a reziliat contractul cu Şoimii Pâncota după un conflict cu patronul echipei, Pavel Piros, Gavrilescu nu şi-a găsit un angament în România şi pare decis să joace în Germania. Unul din motivele pentru care Gavrilescu nu şi-a găsit un agajament în ţară poate fi şi caracterul coleric.

În 2013, a generat un scandal monstru în opinia publică sătmăreană după ce a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa comunităţii maghiare: „V-aş gaza pe toţi şi v-aş pune în lagăre”. Ca efect al mesajului, Gabor Kereskenyi, deputat UDMR, s-a supărat şi a făcut o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Conflictul a fost aplanat într-un final, dar Gavrilescu a fost îndepărtat de la echipă.

În aprilie 2015, Gavrilescu a început ca titular partida Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea, dar în minutul 42 a văzut direct cartonaş roşu şi a fost eliminat după o încăierare generală între jucătorii celor două formaţii.

În prezent, fostul mijlocaş sătmărean acum în vârstă de 28 de ani, se află în Germania pentru a da probe la mai multe echipe din liga a 4-a. Primele impresii despre fotbalul nemţesc le-a făcut publice pe o reţea de socializare: ”Nu credeam în viaţa mea că e aşa dezvoltat fotbalul german, atât de rece şi de greu să intri în sistem … dar mai ales că e atât de slab şi de inferior din toate punctele de vedere fotbalul şi sistemul din România! Cu regret şi durere în suflet o spun că am trăit în amăgire totală până acum, dar se spune că până nu vezi cu ochii tăi, nu crezi”.

Gavrilescu a ajuns în Germania şi a fost inclus în câteva trialuri pe care echipele de liga a 4-a le fac anual cu ajutorul unui alt jucător născut pe aceaste meleaguri. Mai exact, este vorba despre Raul Crişan, fostul fundaş al echipei Dinamo II, născut în Baia Mare. Raul a plecat din România după doi ani şi jumătate petrecuţi la echipa secundă a clubului Dinamo Bucureşti. Momentan, joacă frecvent pentru SpVgg Ansbach, o formați de liga a 4-a din Germania.