În urma controalelor efectuate la bazine, piscine și ștranduri, inspectorii OPC au constatat următoarele deficiențe:
– neindicarea temperaturii de îmbăiere
– nemarcarea adancimii apei în bazine /piscine /ștranduri
– neafișarea avertismentelor specifice zonelor de îmbăiere
– lipsa avertismentelor referitoare la utilizarea topoganelor
La comercializarea alimentelor și preparatelor au fost constatate:
– neinformarea completă și corecta a consumatorilor, în sensul ca în listele de meniu, nu erau menționate cantitatea netă/porție la toate preparatele înscrise în lista., ci aveau afișat meniul zilei 12 lei, fară a se preciza denumirea preparatelor din acest meniu și cantitatea netă/porție.
– lipsa la zi a graficelor de temperatura din spațiile frigorifice ale operatorilor economici .
– neîncadrarea în cantitatea netă, respectiv volumul net, declarate /nerespectarea cantității/volumului/porţie;
– neetichetarea produselor alimentare aflate în frigiderele și congelatoarele din incinta bucătariilor sau a spațiilor frigorifice (chiftele hamburger, pulpe de pui, baghete congelate ) cu denumirea produsului, lista ingredientelor, temperatura de păstrare, denumirea și adresa producatorului.
– etichetarea necorespunzatoare la băuturile spirtoase – lipsa informare privind concentrația alcolică pe etichete
– neafișarea prețurilor de vânzare pe unitatea de măsura la băuturi spirtoase, apa minerală,
– neafișare avertisment pentru fumat, conform prevederilor art. 3 alin.(2) din Legea nr.349/2002.
Pentru abaterile constatate au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficientelor fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 55.650 lei
Comisar șef adj.
Maria Pinter
Sursa: OPC Satu Mare