PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Petre Mureşan: Ponta a dat startul campionatului dezmăţului bugetar electoral!

Copreşedintele PNL Satu Mare, Petre Mureşan, a afirmat astăzi într-o conferinţă de presă că prin noile promisiuni făcute Victor Ponta a dat startul campionatului dezmăţului, fără să-l intereseze de cei care vor veni după el.

Suntem conduşi prost, avem nivel de trai scăzut, trăim puţin, datorită conducerii pe care o avem. Cred că toţi românii au observat că guvernul Ponta a dat startul campionatului dezmăţului bugetar electoral. Disperaţi de a rămâne la guvernare şi cu gândul la alegerile din 2016 ei aplică sintagma: după mine potopul! Nu îi interesează ce se va întâmpla după“, a declarat Mureşan.

El a explict că PNL este pentru majorarea salariilor medicilor şi altor categorii, dar în limita suportabilităţii bugetului.

Suntem pentru, dar ca şi oameni responsabili nu putem să nu fim îngrijoraţi când vedem aceste reduceri peste limita suportabilităţii bugetului, pe de o parte, şi pe de altă parte angajându-se la tot felul de cheltuieli publice. Am să dau câteva exemple care mă dor, în primul rând ca om de afaceri şi pe urmă ca persoană angrenată în politică, nu de mult am asistat la triplarea salariilor demnitarilor. Cred că este prea mult pentru bugetul din România sau pentru discrepanţa uriaşă care se crează. Am văzut pensii speciale legiferate pentru diplomaţi, parlamentari, militari, funcţionari ai parlamentului”, a mai spus Mureşan.

Liderul PNL s-a mai arătat revoltat de o altă ordonanţă privind acordarea unor drepturi “luptătorilor cu un rol determinant la Revoluţie”, adică foştilor revoluţionari., în valoare de circa 4.000 de lei, în condiţiile în care un veteran de război primeşte 135 lei/lună pentru sacrificiul depus.

Copreşedintele PNL consideră inadmisibil faptul că salariul mediu din mediul privat este mult mai mic decât salariul mediu din sectorul public, aici având loc şi angajări pe pile.

Noi zicem că România are nevoie  disperată de investiţii, nu de consum. Nici la nivel naţional, nici de judeţ, nu am văzut nicio mare investiţie notabilă atât în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean şi nici Primăria Satu Mare în aceşti trei ani de zile de când PSD-ul şi acoliţii se află la guvernare. România are nevoie de politiceni şi guvernanţi responsabili şi de o predictibilitate economică pentru a prospera“, a adăugat Mureşan.