PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PNL are cinci candidaţi la Primăria Satu Mare. “Va fi un obiectiv relativ simplu!”

În cursa din interiorul PNL pentru desemnarea candidatului la primăria Satu Mare s-au înscris cinci candidaţi: Cosmin Raţiu, Romeo Pop, Mihai Huzău, Adrian Albu şi Adrian Cozma.

Consilierul local Cosmin Raţiu a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că etapa de înscriere s-a finalizat şi urmează ca aceştia să fie evaluaţi în funcţie de activitatea din Consiliul Local, activitatea politică, notorietate, contribuţia financiară şi acordul copreşedinţilor. În plus, se va realiza un sondaj de opinie.

Cosmin Raţiu este de părere că acest obiectiv va fi unul relativ simplu, având în vedere activitatea edililor din ultimii ani.

Fotoliul de primar al municipiului Satu Mare va fi câştigat de către PNL. Este targetul nostru principal, câştigarea fotoliului de primar în 2016. Din punctul nostru de vedere va fi un obiectiv relativ  simplu având în vedere aceşti trei ani şi câteva luni de mandat catastrofal al primarului în funcţie şi o perioadă de latenţă şi indiferenţă a vechiului primar UDMR. Populaţia doreşte un suflu nou, doreşte oameni activi în funcţiile administraţiei locale, doreşte o restartare a clasei politice. Nu mai putem merge cu oameni cu mentalităţi învechite, cu oameni care nu accesează fonduri comunitare, cu oameni care nu sunt interesaţi de administraţia locală, oameni care lipsesc  din activitatea principală pe care o au, respectiv cea de primar şi oameni care nu au reuşit în trei ani şi ceva să vadă absolut nimic concret pentru municipiu“, a spus Raţiu.

Candidaţii PNL vor veni cu propuneri concrete pentru fiecare cartier.

Vom veni cu proiecte majore raportate pe toate cartierele, într-o perioadă scurtă de timp veţi avea un program clar de dezvoltare reală şi palpabilă a municipiului Satu Mare. Nu dorim să aducem în discuţie acele promisiuni care sunt de 20 de ani pe tapetul fiecărui candidat, ci vom veni cu proiecte sustenabile şi care se pot implementa clar. Dorim reabilitarea sistemului de învățământ, a infrastructurii, a punctelor medicale și sănătății, dorim creșterea calităţii salubrizării în Satu Mare pentru că din păcate lasă foarte foarte mult de dorit şi dorim să venim în faţa cetăţenilor cu programe clare şi reale care se pot implementa“, a mai spus Raţiu.

În opinia sa, PNL are candidaţi redutabili, care au demonstrat atât de plan profesional cât şi administrativ.

PNL nu a avut niciodată nicio funcţie cheie la nivel de municipiu. Rog cetăţenii municipiului să acorde în 2016 o şansă candidatului PNL pentru că indiferent cine va fi acela susţinut de noi va demonstra pentru că sunt foarte, foarte buni,  candidaţi redutabili, candidaţi cu potenţial atât din punct de vedere al profesionalismului cât şi pe plan administrativ. (…) Sătmărenii sunt nemulţumiţi atât de activitatea PSD-ului pe plan adminsitrativ pentru că dl. Coica nu a ieşit cu nimic extraordinar în aceşti patru ani de mandat. Noi vom avea o şansă pe care dorim să o fructificăm şi să avem voturi atât de la români cât şi de la maghiarii. Nu mergem cu criteriul etnic să învrăjbim românii împotriva maghiarilor, noi dorim primar reprezentativ pentru toţi sătmărenii“, a mai adăugat liberalul.