PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Romeo Pop, candidat PNL la Primărie: Primul lucru pe care l-aș face este transparentizarea banului public!

Copreședintele filialei municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că va intra în competiția internă a PNL Satu Mare pentru candidatura la Primăria Municipiului Satu Mare. Obiectivul lui principal este transparentizarea banului public.

Știu ca ați auzit din alte surse și de la colegii mei puțin mai grăbiți, dar vreau să auziți și din gura mea că m-am înscris în competiția internă care va decide până la urmă viitorul candidat al Partidului Național Liberal la Primăria Municipiului Satu Mare. Vreau să vă spun din start, că nu doresc sub nicio formă să profit de poziția de președinte ca să îmi creez un avantaj vizavi de colegii mei, dar fiind totuși o competiție nu pot să stau și să privesc pasiv și în general nu îmi place să fiu perdant”, a declarat Romeo Pop.

Întrebat în conferință care va fi primul lucru care îl va schimba în Satu Mare dacă va fi ales primar, acesta a declarat că ”aș transparentiza tot”.

Primul lucru care l-aș face este transparentizarea banului public. Aș pune totul pe un site ca să știe sătmărenii pe ce se cheltuie banul public iar oamenii să vadă ca au de-a face cu un om cinstit și corect”, a spus Romeo Pop.

Legat de banii publici și cheltuirea acestora, Romeo Pop a atras atenția că foarte multe fonduri sunt alocate Clubului Olimpia și CSM Satu Mare.

Este vorba de foarte mulți bani, sunt alocate 1,3 milioane de lei pentru Clubul Olimpia Satu Mare din partea municipalității. Ei au primit în februarie cam 0,3 milioane de lei urmând să primească restul de 1 milion, numai că din acel Consiliu de Administrație al FC Olimpia au demisionat patru domni, Silaghi, Covaci, Magyar și Micle. Dânșii au demisionat pe considerentul că nu există transparenţă în cheltuirea banilor. Acest club se află în imposibilitatea de a da salarii, în imposibilitate să își plătească datoriile și să își plătească furnizorii. Consiliul Local nu poate să vireze banii deoarece acest Consiliu de Administrație nu este statutar, au rămas doar trei membri”, a declarat copreședintele.

O altă problemă adusă în discuție de către Romeo Pop a fost legată de CSM Satu Mare, afirmând că în 2015 li s-au alocat 2,85 milioane de lei, bani care până la finele lunii iunie au reușit să îi cheltuiască, făcând cerere către Consiliul Local să le mai suplimenteze bugetul cu 1,5 milioane de lei.

Suntem de acord cu sportul mai ales pentru copii și cu echipele sătmărene ca să ne reprezinte, dar nu suntem de acord cu cheltuirea fără noimă a banului public. Credem că cetățenii au dreptul să li se aducă la cunoștință cheltuirea fiecărui ban din bugetul local”, a încheiat Romeo Pop.

În ceea ce privește lupta internă din cadrul PNL Satu Mare pentru candidatura la Primărie în 2016, acesta a anunțat că ”se va decide și vor rămâne 2 din cei 5 candidați și se va face un sondaj serios comandat de la nivelul central. Fiecare va veni cu un proiect sustenabil și viabil”.