PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Secretarul de stat Cătălin Beciu spune că mediul de afaceri din Satu Mare susţine noul Cod Fiscal

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii și Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, a efectuat astăzi pentru a doua oară o vizită la Satu Mare, ocazie cu care s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri sătmăreni.

Scopul vizitei a fost acela de a se asigura de suportul mediului de afaceri din Satu Mare în ceea ce privește promovarea noului Cod Fiscal, proiect care nu a fost promulgat de către președintele României. După întâlnirea cu oamenii din mediul de afaceri, acesta împreună cu deputatul PLR, Ovidiu Silaghi, și președintele ALDE Satu Mare, Adrian Ștef, a continuat discuțiile pe această temă, a Codului Fiscal, și într-o conferință de presă susținută la sediul ALDE.

Pentru început, Cătălin Beciu a afirmat că la Satu Mare mediul de afaceri este foarte aproape de acest proiect a noului Cod Fiscal, oamenii de afaceri dorindu-și foarte mult să aibă această bază care să-i ajute în activitățile următoare.

În altă ordine de idei, deranjat de faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal și a cerut Parlamentului sa-l reexamineze și că reprezentanții PNL, pe care i-a numit ” populari” cer detalii în cifre despre acest proiect, le-a transmis câteva întrebări reprezentanților PNL Satu Mare.

”Presupun că ați fost și la popularii de la PNL la conferințele de presă, dacă mergeți întrebați-i pe baza căror calcule au susținut cu atâta vehemență, doar pentru a-și pune și ei amprenta pe Codul Fiscal, că putem să scădem TVA-ul până la 19 %, lucru care vă mărturisesc că îmi place, și unde au pierdut hârtiuța cu calculele respective pentru că acum vor detalii noi cu cifrele care susțin proiectul nostru. Să ne comunicați și nouă rezultatul”, a declarat Cătălin Beciu.

Totodată secretarul de stat a ținut să precizeze că adevărații liberali nu sunt în PNL, ci sunt în ALDE.

”Nu sunt foarte la curent cu raritățile politice din zona asta, de aceea nu am înțeles foarte exact cine este competitorul pe care-l avem. Pe partea dreaptă știm că nu avem niciun competitor, dacă vă referiți la PNL , ei acționează pe zona populară, fiind populari și nu liberali așa cum de foarte multe ori în presă se greșește pentru că mulți spun liberalii din PNL, liberalii sunt în ALDE”, a declarat Beciu.