PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Barză cu aripa rănită, salvată de doctorul Vlad Condurache

Doctorul veterinar Vlad Condurache a avut în aceste zile un pacient puțin mai deosebit. O barză, care în zborul de migrație a căzut pe un câmp în localitatea Valea Vinului.

În cursul zilei de marți, Iank Marta, angajată a cabinetului veterinar, a aflat că în Valea Vinului, pe un câmp, se află căzută o barză. Împreună cu Iulia Stoica au adus pasărea în Satu Mare la cabinetul veterinar. Barza era foarte slăbită, cu o posibilă luxație la umăr, iar doctorii au intervenit cu un tratament de îngrijire și hrănire forțată. Imediat s-a luat legătura cu un Centru de reabilitare păsări din Târgu Mureș, care au venit în Satu Mare în cursul zilei de ieri, pentru a ridica barza.

Timp de trei zile barza a fost îngrijită de cei de la cabinetul veterinar, iar acum se află la Târgu-Mureș, unde din fericire va ierna și i se vor face toate investigațiile medicale. Probabil la anul, pasărea își va continua migrația și zborul spre țara de origine.

Vlad Condurache ne-a declarat că este a patra pasăre pe care o trimite la Centrul din Târgu Mureș, fapt pentru care le mulțumește încă o dată.