PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Directorii de şcoli, băgaţi în şedinţă după intoxicaţia de la Brâncoveanu. Directoarea, demisă!

Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi la o întâlnire pe directorii de şcoli din judeţ după toxiinfecţia de la Şcoala Constantin Brâncoveanu. Acest caz a scos la iveală o serie de nereguli de la şcolile din judeţ.

Potrivit inspectorului şcolar general Călin Durla, directorul Şcolii Constantin Brâncoveanu, Anca Seucea, a fost eliberată din funcţie ca urmare a faptului că after-school-ul nu avea toate documentele în regulă. Învăţătoarea care stătea cu copiii după-amiaza trebuia să aibă un contract cu şcoala şi să aibă şi aprobarea ISJ, însă nu a depus nicio cerere. Ca urmare a acestui fapt, directoarea a fost eliberată din funcţie iar interimatul preluat de directorul adjunct. Călin Durla a afirmat că în judeţ există un singur after school autorizat, cel de a Şcoala Grigore Moisil.

Cât despre toxiinfecţia de la Brâncoveanu, în urma analizelor de laborator s-a descoperit un stafilococ atât în probele de mâncare ridicate cât și în cele recoltate de la copii. Directorul DSP Satu Mare, Dan Cojoc, a spus că se mai fac teste pentru a se vedea dacă există legătură între cele două tulpini descoperite, iar deocamdată activitatea de catering a firmei respective a fost suspendată, societatea fiind și amendată cu 10.000 de lei.

În cadrul întâlnirii, specialiștii DSP și DSVSA le-au transmis directorilor de şcoli la ce trebuie să fie atenţi când contractează o firmă de catering.