PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ovidiu Domide şi Daniel Nistor, locul 2 la Transcarpatic Rally, după o cursă cu peripeţii

Pilotul sătmărean Ovidiu Domide şi copilotul său Daniel Nistor au reuşit să se claseze pe locul secund la Transcarpatic Rally Raid, după o cursă plină cu peripeţii. Au lovit o bucată de beton care a avariat serios maşina pe care o conduceau, dar datorită mecanicilor au reuşit să termine raliul.

Cursa Transcarpatic, cea mai importantă etapă a Campionatului Naţional de Rally Raid, s-a desfăşurat în perioada 22-26 septembrie. Startul s-a dat marţi, 22 septembrie, din inima Braşovului iar punctul de finish a fost pe malul mării la Mangalia după o cursă plină de peripeţii ce a însumat 1.135 de kilometri.
După ce au parcurs o buclă în jurul Braşovului de 300 de km echipajele au pornit spre Oneşti, au traversat Carpaţii spre Focşani iar ultima probă a fost pe traseul dintre Brăila şi VamaVeche.
Pe parcursul celor 5 zile de competiţie concurenţii şi-au demonstrat abilităţile gonind pe macadam. Dacă la start au fost 18 echipaje doar 10 dintre ele au reuşit să termine cursa.

Printre concurenţi s-a aflat şi vedeta Roxana Ciuhulescu care a participat alături de pilotul Napoca Rally Team, Marco Tempestini, însă cei doi au abandonat cursa în penultima  zi.

Ediţia aniversară TRANSCARPATIC Rally Raid a stabilit următorul clasament la general:
I – echipajul Roberto Camporese şi Alessandro Terranova la bordul unui Mitsubishi Pajero
II -echipajul Dr. Nissan Rally Team format din Ovidiu Domide şi Daniel Nistor care au concurat cu un Nissan Patrol
III – echipajul format de pilotul Mihai Ban şi copilotul Marius Dobrisan cu un automobil Kia Sportage.