PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma reclamă calitatea proastă a lucrărilor de asfaltare din oraş

Consilierul județean Adrian Cozma a transmis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un mesaj public către Primăria Satu Mare, cu privire la lucrările efectuate pe Drumul Careiului. Acesta susține că după nici două săptămâni de la asfaltarea drumului au fost plombate deja unele gropi.

În momentul de față după aproximativ o săptămână, două de la asfaltarea acelui drum deja s-au plombat gropi. Există porțiuni de câte 5-10 metri care au fost scoase și înlocuite cu asfalt nou. Asfaltul efectiv se macină, întreaga porțiune de asfalt este compromisă. Costurile acestor lucrări sunt în jur de 3 milioane de euro. Cu 3 milioane de euro se face aproximativ un km de autostradă. Această societate, care de ani buni căpușează bugetul județului și a Primăriei Satu Mare, trebuie să răspundă în fața cetățenilor”, a declarat Adrian Cozma.

Prin urmare, consilierul județean a lansat un mesaj public către Primăria Satu Mare.

Lansez un mesaj public Primăriei Satu Mare să ne spună dacă acea lucrare va fi recepționată în această formă. Sigur suntem conștienți că urmează un strat de uzură peste acea porțiune și drumul va arăta exact cum arată șoseaua de ocolire Lazuri – Petea. La foarte puțin timp de când a fost inaugurată cu surle și trâmbițe de către conducerea Primăriei și a Consiliului Județean, acum e plină de gropi. Sunt părtași în egală măsură la acest jaf al banului public. Lucrări de proastă calitate, recepții făcute din birou iar comisia de recepție va trebui să facă public rezultatul după recepționarea acestei lucrări de nici mai mult, nici mai puțin de 3 milioane de euro, câștigată de Tehnic Asist. Uitați-vă unde sunt banii publici într-un asfalt turnat de două săptămâni. Să le fie rușine și celor de la primărie și societății”, a spus Cozma.

Nici conducerea Consiliului Județean Satu Mare nu a scăpat de criticile consilierului, astfel că acesta a mai abordat un alt subiect dar de data această cu privire la participarea reprezentanților Consiliului Județean la târgurile internaționale, afirmând că s-au făcut ”plimbări din banii sătmărenilor și fără niciun rezultat”.

Nu am văzut niciun rezultat după aceste deplasări. Care a fost rezultatul după Târgul de Turism din Israel? Aștept un răspuns din partea Consiliului Județean. Care a fost rezultatul? Ce lobby s-a făcut pentru județul Satu Mare? Nu este normal ca zeci și sute de mii de lei din banii sătmărenilor să fie cheltuiți pe plimbări. Această administrație locală și județeană trebuie să plece, s-a dovedit a fi repetentă la capitolul administrație. Totul pentru partid, pentru ei și nimic pentru sătmăreni. Asta este politica cu care ne-a obișnuit această administrație PSD”, a încheiat Adrian Cozma.