PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Copii suspecţi de scarlatină la Şcoala Grigore Moisil

Trei copii de la Scoala cu clasele I-VIII Grigore Moisil din Satu Mare sunt suspecţi de scarlatină. Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a recoltat mia multe probe şi a dispus luarea unor măsuri de dezinfecţie.

Redăm în continuare comunicatul DSP pe această temă:

In cursul zilei de 22.10.2015 Directia de Santate Publica a judetului Satu Mare – Compartiment Supraveghere epidemiologica si alerta epidemiologica a fost anunta de existenta unui caz suspect de scarlatina, internat pe Sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare. Avand in vedere situatia de risc epidemiologic reprezentantii Directiei de Sanatate Publica s-au deplasat in data de 23.10.2015, ora 8.00 la “Scoala cu clasele Gr.Moisil” unde au efectuat ancheta epidemiologica, s-au recoltat 28 probe exudat faringian copiilor contacti ai cazului suspect de imbolnavire, s-au distribuit substante dezinfectate pentru dezinfectia suprafetelor si aeromicroflorei din salile de clasa si grupurile sanitare. Reprezentantii cabinetului medical scolar au efectuat triajul epidemiologic cu verificarea starii de sanatate a tuturor contactilor.

Directia de Sanatate Publica a dispus reprezentatilor cabinetului medical scolar din cadrul unitatii de invamant efectuarea zilnica a triajului epidemiologic a copiilor din colectivitatea scolara cu continuarea si intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie pe un interval de 2 saptamani.
In data de 26.10.2015 s-a semnalat aparitia a doua cazuri noi de suspiciune scarlatina din cadrul aceleasi unitati de invatamant, cazuri internate pe Sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare.
Avand in vedere ca ancheta epidemiologica este inca in desfasurare pentru aceste cazuri de suspiciune evenimentul de sanatate publica se va monitoriza in continuare.