PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ANI: Adrian Ștef, în conflict de interese penal. Ce răspunde președintele

Agenția Națională de Integritate a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă că preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, se află în conflict de interes penal.

“În exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat la vizarea/semnarea/aprobarea mai multor documente prin care s-a obținut un folos patrimonial în valoare de 1.233.380,92 lei de către S.C. FOLDA SECURITY ROMÂNIA S.R.L., societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute și sancționate de art.12 lit.b) din Legea nr.78/2000″, precizează ANI.

 Adrian Ştef a declarat că i s-a comunicat în noiembrie 2012 că este cercetat de ANI şi acest răspuns îl primeşte prin presă, după trei ani, fără să i se comunice verdictul înainte. El nu a primit niciun raport de la ANI cu privire la aceste acuzaţii. Ştef a precizat că din anul 2009 nu mai este acţionar la firma respectivă şi că după ce a ajuns preşedinte a reziliat toate contractele Consiliului cu Folda pentru a nu fi loc de interpretări.

Adrian Ştef a mai adăugat că va ataca hotărârea ANI în instanţă. De altfel, Ştef mai are un proces cu ANI, cel în care a fost acuzat de incompatibilitate, proces care a ajuns la Înanta Curte de Casaţie şi Justiţie.