PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Judeţean i-a cumpărat motocicletă nouă lui Emanuel Gyenes

Consiliul Judeţean Satu Mare i-a cumpărat motocicletă nouă riderului Emanuel Gyenes pentru ediţia de la începutul anului viitor al cunoscutului raliu Dakar și i-a plătit prima rată din taxa de înscriere. Conducerea judeţului alături de sportiv au prezentat astăzi noua motocicletă, pe care Mani a încercat-o deja şi care îl va ajuta mult în noua competiţie.

Eu cred că este sportivul care reprezintă, fără doar şi poate, Satu Mare, pe noi pe sătmăreni, şi tocmai de aceea am ales să-l sprijinim. El ne promovează judeţul nu numai în România, fiind de opt ori campion naţional, ci şi în Ungaria unde este vicecampion naţional, şi este unul care promovează judeţul peste hotare, participând la acest circuit foarte cunoscut Paris – Dakar“, a declarat Adrian Ştef.

Vicepreşedintele Mircea Govor a spus că acesta este gestul pe care instituţia o face unui mare sportiv care aduce imagine judeţului Satu Mare, şi că atâta timp cât va fi în funcţie va sprijini sportul.

Emanuel Gyenes a ținut să mulțumească pentru noua motocicletă un KTM 450 model 2016, din care s-au fabricat deocamdată doar 60 de bucăţi. Comanda pentru motocicletă a fost dată în vara acestui an şi a sosit de abia la finalul lui octombrie.

Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru această motocicletă care cred că mă va ajuta foarte foarte mult în Dakar 2016. Este o motocicletă mult mai performantă decât cea pe care am avut-o în ediţiile anterioare deoarece este un model KTM 450 rally model 2016, de anul următor”, a spus Mani.

Faţă de vechea motocicletă, aceasta are cu 7-8 kg mai puţin şi este pe injecţie, lucru care îl va ajuta la altitudinile mari din Bolivia.

Este o motocicletă pe injecţie, nu pe carburaţie, la diferenţele de nivel, când o să pornesc la 500 metri altitudine şi o să ajungem până la 3.000 lucrul acesta o să mă ajute foarte mult deoarece o să-şi regleze singură amestecul de benzină şi aer“, a spus Mani.

Sportivul nu are prea mult timp să testeze noua achiziţie deoarece trebuie să o trimită spre Buenos Aires.

Nu e chiar nou nouţă, am mers o zi cu ea, trei-patru ore, am încercat s-o testez şi să-i fac unele modificări. Mai am timp săptămâna asta deoarece de mâine într-o săptămână trebuie să trimit motocicleta în Franţa la port s-o punem pe vapor să plece spre Buenos Aires”, a mai precizat riderul.

El și-a propus să termine cursa din ianuarie între primii 15 motociclişti, dar a spus că totuşi va încerca să ajungă între primii 10, dacă nu va face greşeli de pilotaj sau nu va avea probleme tehnice.

Mani Gyenes va pleca din Satu Mare pe 27 decembrie, urmând ca din 28 decembrie să ia avionul de la Otopeni către Buenos Aires. Startul raliului se va da pe 3 ianuarie din Buenos Aires, pe un traseu de 9.000 de km ce ajunge până în Bolivia.