PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Elisabeta Bekessy, supărată: Nu am fost invitată la închiderea proiectului Camerei Meșteșugarilor

Directoarea Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, este extrem de  nemulțumită  pentru faptul că nu a fost chemată la conferința de închidere a proiectului transfrontalier, prin care s-a reabilitat clădirea fostului Cinematograf ”Popular”, în vederea realizării Casei Meșteșugarilor. Evenimentul a avut loc ieri, 26 noiembrie, în sala de Consiliu Local la care a participat și primarul Dorel Coica.

Potrivit directoarei, aceasta ar fi avut tot dreptul de a participa la conferința de închidere a proiectului, atâta timp cât instituția pe care o conduce este inițiatoarea acestui proiect și respectiv partener în proiect.

Considerăm că s-a făcut o greșeală foarte mare și ar trebui să solicit reorganizarea acestei conferințe de presă, unde obligatoriu trebuie să participe fiecare partener. Toți avem un cuvânt de spus”, a declarat într-o conferință de presă, Elisabeta Bekessy.

Mai mult, directoarea afirmă că a i-a cerut explicații primarului Dorel Coica, în această dimineață, iar răspunsul primit a fost că toată vina o are managerul de proiect, care din neglijență, a omis să trimită invitația.

Elisabeta Bekessy nu a avut nicio reținere, în momentul în care a declarat că ea este inițiatoarea acestui proiect, declarând totodată că ea a avut această idee, a cerut sprjin Primăriei,  a participat la expertizarea clădirii, a avut un rol important și în câștigarea finanțării, făcând parte din Comisia Secretariatului Tehnic de Cooperare a programelor transfrontalier. A discutat și cu agenții economici sătmăreni, care i-au garantat că după ce se va inaugura clădirea, în incinta ei aceștia vor ocupa spațiile rezervate pentru atelierele meșteșugărești, unde tinerii vor avea ocazia să învețe o meserie, fiind și principalul motiv pentru care s-a realizat acest proiect, nu doar reabilitarea clădirii.

Având în vedere că nu am participat la conferința de închidere, acum am posibilitatea să le spun sătmărenilor că urmează o perioadă de muncă susținută din partea instituției noastre, pentru ca într-adevăr să dăm viață acestei clădiri. Asta împreună cu agenții economici, cu președintele Asociației Camerei Meșteșugarilor din Satu Mare, Iosif Holczli, care a fost de un real ajutor în realizarea proiectului și de depunere pentru finanțare”, a încheiat directoarea.