PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria Satu Mare introduce abonamente obligatorii pentru locurile de parcare din cartiere

Taxa pentru parcările din cartierele din Satu Mare se va reduce din 1 ianuarie 2016, de la 200 de lei la 80 de lei/an și va fi obligatorie. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

”Este un preț accesibil tuturor, și pensionarilor și cetățenilor care au salarii mici. Această taxă se va plăti acolo unde parcările sunt realizate, dar toată lumea care locuiește în aceea zonă unde sunt parcări este obligată să își facă abonament la ADP. Taxa de 80 de lei, nu este foarte mare, iar toate mașinile care vor fi lăsate pe stradă vor primi o felicitare în fiecare dimineață din parte noastră. Deci nu 200 ci 80 de lei dar toată lume își face abonament și pune civilizat mașina în parcare”, a declarat Dorel Coica.

Cetățenii care locuiesc în cartierele unde nu mai există locuri de parcare disponibile, trebuie doar să depună cereri și vor primi locuri de parcare în alte parcări din cartier.

De asemenea, primarul a mai anunțat că până la Crăciun toate parcările din Micro 16 vor fi iluminate iar în celelalte cartiere se lucrează în paralel, atât pentru realizarea parcărilor cât și a iluminatului.

În Micro 16  au apărut șanțuri pentru că introducem iluminatul public și urmează ca până la Crăciun toate parcările să fie iluminate, în felul acesta o să scadă riscul de a fi sparte mașinile. Parcările din celelalte cartiere o să începem să le punem la punct, deja se va lucra în paralel și introducerea iluminatului și realizarea parcărilor”, a spus primarul.